Világbajnoki bronzérmes Poór Brigitta a noi tereptriatlon világbajnokságon

2015.09.26.Korábbi hírek

 Magyar sportoló még soha nem aratott ekkora sikert a tereptriatlon sportban, mint a soproni sportolóno, Poór Brigitta. Idei fantasztikus sikersorozata csúcsát a világbajnoki dobogó jelenti, ahova a világ legjobb és legtapasztaltabb versenyzoi között állhatott fel.

 

Poór korábban a X2S TEAM színeiben már volt U23 világbajnok és az „Év extrém sportolója”, de pályafutásának csúcsát az idei világbajnoki bronzérem jelenti.

Brigitta a világ legjobbjait is meglepte higgadt és lendületes versenyzésével. Egyik számban sem állt az élre, nem követte az élmezonyt, de nem is hagyta, hogy nagyon elmenjenek az élen állók.

Beosztotta az erejét, a nagy hullámokban sem maradt le az úszásban, a sziklás és technikás kerékpáros pályán a legjobbak között teljesítette a versenyt és a terepfutáson is megmutatta, hogy miért is tartanak a magyar triatlonistáktól, ha elkezdik a futást.

Akik lemaradtak a magyar sportolóno mögött: a világbajnok német Kathrin Müller, a szintén világbajnok cseh Helena Erbenova, az egyik legerosebb, többszörös Európa-bajnok svájci Renata Bucher, és a többszörös világkupa gyoztes angol Jacquieline Slack.

A gyoztes bermudai Flora Duffy mögött nem sokkal a chílei Barbara Riveros érkezett célba, majd fantasztikus futással harmadik helyen a magyar Poór Brigitta.

A férfiak mezonyében az évek óta csúcson lévo spanyol Ruben Ruzafa mögött két meglepetés ember ért célba: a mexikói Francisco Serrano és az új-zélandi Sam Osborne.

A versenyen 1500 m tengeri úszást kellett teljesíteni 2 körben, 30 km terepkerékpározást 2 körben és végül 10 km terepfutást a tengerparti mély homokban, sziklákon és mocsaras területeken.

ITU Tereptriatlon Világbajnokság 2016, Szardínia

Noi világbajnok és helyezettek

1. Flora Duffy

2. Barbara Riveros

3. Brigitta Poor

Férfi világbajnok és helyezettek
1. Ruben Ruzafa

2. Francisco Serrano

3. Sam Osborne

 

Forrás: www.terepsport.hu

Fotó: X2S TEAM, terepsport.hu, Karafa Balázs, XTERRA

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...