Versenyben gazdag hétvége következik Madridban és Pozsonyban

2017.05.24.Korábbi hírek

A múlt hét végén, Tiszaújvárosban beindult hazai triatlon szezon után, most ismét külföldön szereplo magyar triatlonosokért lehet szorítani szombaton és vasárnap. Akár rögtön egy Európa-bajnokságon.

Remekül kezdte március végén a szezont Bicsák Bence. A Kanári-szigeteken, Las Palmasban szerzett Európa-kupa 4. helyezésével egybol az elso százba ugrott a világranglistán. Most hétvégén ismét egy spanyol városban, de egy fokkal még az elozonél is erosebb mezonyben erosítheti meg pozícióját U23-as világbajnoki harmadik helyezett versenyzonk.
Nem csak a mezony, de a pálya is kemény lesz. Kerékpáron nem csak a szintkülönbséggel, de éles kanyarokkal és még egy alagúttal is megnehezítik a versenyzok dolgát a rendezok a hat körbol álló pályán.

A férfiak 70 fos mezonyében még egy magyarért szoríthatunk majd. Lehmann Bence, elsoéves U23-ként vesz részt élete elso Világkupáján. Számára a tapasztalatszerzés lesz az elso számú feladat, még Bicsutól akár egy top 15-ös helyezés sem lenne különösebb meglepetés, bár egy kisebb csukló sérülés hátráltatja immár másfél hete.

Férfi rajt: vasárnap, 13:15

A hölgyek között Sárszegi Noémiért lehet majd izgulni. A hazai versenyzokön kívül nagy létszámú a francia, brit és az amerikai csapat is. Noémi Tiszaújvárosban a harmadik helyet szerezte meg az elit futamban, Madridban szép eredmény lenne tole a legjobb húszban végezni.

Noi rajt: vasárnap, 10:55

Jóval közelebb, Szlovákiában, azon belül is a fovárosban, Pozsonyban rendezik szombaton az aquatlon Európa-bajnokságot. Összesen tizennyolc magyar induló lesz a junior korosztálytól kezdve az Age Group futamokig. Reméljük sok magyar érem fog születni az eloször önálló eseményként megrendezett versenyen.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...