Vendégségben a Budapest 2024 Pályázati Csapatnál

2016.11.7.Korábbi hírek

A Magyar Triatlon Szövetség képviseletében Szabó Zita Fotitkárasszony, a Nemzetközi Triatlon Szövetségtol pedig Márkus Gergely, Sportigazgató és Nagy Alpár, Világkupa és Multisport rendezvény koordinátor, az ETU technikai bizottságának tagja vett részt a Budapest 2024 Pályázati Csapat által szervezett találkozón. A találkozó foszervezoje, egyben a Budapest 2024 Pályázati Csapat Sportigazgatója, Mizsér Attila, valamint Veszely Katalin, Sportigazgató helyettes is részt vett az egyeztetésen.

Az egész napos program arra szolgált, hogy az MTSZ és az ITU képviseloinek a Pályázati Csapat bemutassa a 2024-re tervezett budapesti olimpia fovárosi helyszíneit, azon belül is különös hangsúlyt fordítva a triatlon pálya útvonalára és a sportággal kapcsolatos kérdésekre. Szó esett az eseménnyel kapcsolatos tervekrol, gyakorlati, technikai kérdésekrol, a gondosan megtervezett pályaútvonalról, valamint a találkozón résztvevok betekintést nyerhettek az Olimpiai Falu terveibe.

A triatlon egészen különleges útvonalat igényel, aminek megfeleloen a szervezés és lebonyolítás során is számos sarkallatos pontot figyelembe kell venni. Márkus Gergely, az ITU Sportigazgatója, aki már öt olimpián vett részt, hasznos tanácsokkal látta el a Pályázati Csapatot.

A nap folyamán a Pályázati Csapat különbözo területekért felelos szervezoi csoportjaival sikerült egyeztetni, így a találkozón résztvevok a budapesti olimpia olyan részleteibe is betekintést nyerhettek, mint az olimpiai falu felépítése, szállással és utaztatással kapcsolatos tervek, feladatok.

Fontosnak tartotta mindhárom fél, hogy létrejöjjön ez a találkozó, a hazai és a nemzetközi szövetség pedig kifejezetten örül, hogy a szervezok már most körültekintoen kezelik a triatlon sportágat, annak ellenére, hogy mindössze 2000 óta szerepel az olimpia programján. Remek alkalom volt ez arra, hogy a jelenlévo felek saját szakmai tudásukat egy kellemes beszélgetés során megvitathassák és együttmoködve, minden fontos kérdésre odafigyelve igazán profi munkát végezhessenek már a tervezési fázis során is.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...