Magyar UP Gála Tiszaújváros

2018.07.8.Korábbi hírek

A Magyar Utánpótlás Gálával indult a 20. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét mai napja.  Hazánk legjobb gyermek és serdülő korcsoportos versenyzőit az aktuális korosztályos ranglista alapján hívták meg erre a számukra „mini világbajnoksággal” felérő erőpróbára.

A fiatalok a délutáni 13. ETU Triatlon Junior Európa-kupa és a 22. ITU Triatlon Világkupa  döntőjének díszletei között, a nemzetközi versenybíróság munkálkodása közepette csatázhattak.

A legfiatalabbakra (2005-2006-os születésűek) 250 méter úszás várt a Dísztóban, ahonnan partot érve jöhetett a 7,5 km kerékpározás, majd végül a 2,4 km-es futás. A lányoknál Gyalog Inez (Tempó-Aqua ÚTSE) a verseny bő kétharmadáig egyedül haladt az élen, de a futás során a második helyre szorította ot Papp Laura Inez (DMKT-KVSE Aquasport). A bronzérmet Szabó Viktória (Tempó-Aqua ÚTSE) vihette haza.

A fiúk csatájából Cigány Bánk Hunor (Mogyi SE Baja) került ki győztesen, 12 mp-el megelőzve Fiala Pétert (Esztergomi TC) és újabb 7 egységgel Radics Milánt (Csongrád Idegenforgalmi SE).

A serdülő korcsoport (2003-2004-es születésűek)képviselőinek  már 500 méter (2 kör) volt az úszótáv, a kerékpáros pályán a 12,5 km-t (5 kört) kellett maguk mögött hagyniuk, hogy kerékpárjukat a depóban elhelyezve elkezdhessék a 3,6 km-es (3 körös) futást.

A lányoknál a Debreceni Sportcentrum versenyzőinek meggyőző fölényét láthatták a jelenlévők. Dobi Lili óriási fölénnyel, csaknem másfél perccel utasította maga mögé klubtársait, Rózsa Saroltát és Kovács Korinnát.

A fiúk versengésében  szintén a Debreceni Sportcentrum triatlonosai  vitézkedtek.  Közülük Molnár Róbert volt a leggyorsabb, Kovács Gyula pedig az ezüstérmet vehette át. A harmadik helyet Baier Kristóf (Tempo- Aqua ÚTSE) harcolta ki.

A díjátadáson az 1-8. helyezetteket szólították fel a pódiumra, aki az érmek mellett sportos tárgyjutalmakat is átvehettek Lipták Tamástól, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) szakmai igazgatójától, Zelcsényi  Miklóstól és  Szegedi Attilától, az MTSZ elnökségi tagjaitól.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...