Négy kategóriában is díjazott triatlonosok

2018.02.19.Korábbi hírek

Négy kategóriában is díjazott triatlonosok

 

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub képviseletében – a 2017-es teljesítmények alapján – Putnóczki Dorka, Lehmann Csongor, a férfi bajnokcsapat és Lehmann Tibor is elismerésben részesült a megyei „Év sportolója” választáson.

 

Az Észak-Magyarország, a Borsod Online, valamint az eszak.hu kiadója, az Inform Média Kft. tavaly már 15. alkalommal hirdette meg ,,Borsod-Abaúj-Zemplén megye Év sportolója” választást, melynek díjátadó ünnepségét február13-án tartották meg Miskolcon.

A házigazdák nevében Uri Mariann, az Észak-Magyarország napilap megbízott foszerkeszto köszöntötte a jelenlevoket, méltatva a sportolók és edzok áldozatos munkáját és eredményeit.

 

 

A kiadó felkérésére immáron tizenötödik éve választották meg a megyében sporttal foglalkozó újságírók az elozo esztendo legjobb sportolóit, edzoit. Idén is tíz szakember adta le voksát, így alakult ki a végeredmény.

 

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub utánpótlás kategóriában érdekelt sportolói, Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor egyaránt a nagyon elokelo második helyet érdemelték ki. A felnott férfi csapat olyan gárdákkal együtt léphetett fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, mint a sikert-sikerre halmozó DVTK-Jegesmedvék és a Pannergy-MVLC  együttese. Az edzok között Lehmann Tibor az elobbi két egyesület mesterével, a második Dougles Bradley-vel és a nyertes dr. Sike Józseffel szolgált rá az elismerésre.

 

 

A szakmai zsori szavazatainak végeredménye:

 

Utánpótlás leány kategória

1.      VÉCSEI RÉKA, a Miskolci Városi Sportiskola (MVSI) úszója, 44 ponttal
– 100 és 200 m mellen aranyérmet szerzett a debreceni felnott úszó országos bajnokságon, rövidpályás ob-bronzérmes, 3 ezüstérmet szerzett a gyori EYOF-on.

 2.  PUTNÓCZKI DORKA, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolója, 31 ponttal
– Ausztriában a junior Eb-n mix-váltóban aranyérmet szerzett, többszörös Európa Kupa-dobogós, egyéniben és csapatban magyar bajnok.

3. FARAGÓ PETRA, a Miskolci Városi Sportiskola cselgáncsosa 10 ponttal
– +70 kg-ban bronzérmet szerzett a gyori Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF), a chilei ifi vb résztvevoje, ifjúsági országos bajnok súlycsoportjában.

Utánpótlás fiú kategória

    1. FECZKÓ CSANÁD, az MVSC-MVSI cselgáncsosa, 34 ponttal
– ifjúsági vb-bronzérmes, ifjúsági Eb-ezüstérmes, EYOF-gyoztes, ifjúsági országos bajnok.

2. LEHMANN CSONGOR, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolója, 29 ponttal
– Ausztriában a junior Eb-n mix-váltóban aranyérmet szerzett, egyéniben pedig ugyanitt bronzérmes lett. Elso helyen végzett a 2017-es junior európai ranglistán. Többszörös Európa kupa-dobogós, egyéniben és csapatban magyar bajnok.

3. TEREBESI ADRIÁN, az Ózdi Súlyemelo és Fitnes Club súlyemeloje, 21 ponttal
– három aranyérmet szerzett a súlyemelok U15-ös koszovói Európa-bajnokságán a 77 kilogrammosok kategóriájában. Összetettben 270 kilogrammos korosztályos magyar csúccsal lett kontinensbajnok.

 

Utánpótlás csapat kategória

1. A DIÓSGYoRI TÁJÉKOZÓDÁSI FUTÓ CLUB ifjúsági fiú csapata, 28 ponttal
– Demeter Ambrus, Leleszi Marcell és Zsigmond Zsombor összeállításban megnyerték a pontbegyojto ob-t, míg a váltóbajnokságon második helyet szereztek.

2. A FÉNYI GYULA JEZSUITA GIMNÁZIUM leány kosárlabda csapata, 25 ponttal
– leány kosárlabdában, a III. korcsoportban diákolimpia elso helyet szereztek. 
3. A DIÓSGYoRI GIMNÁZIUM leány atléta csapata, 15 ponttal
– 4×100 méteren, az V-VI. korcsoportban diákolimpia elso helyet szereztek. 

Felnott noi kategória

1. GERCSÁK SZABINA, a Miskolci Judo Club cselgáncsosa, 50 ponttal
– U23-as Európa-bajnokság 3. hely, felnott Európa-bajnokság 7. hely, Grand Prix bronzérmes (Tbiliszi, Taskent), Grand Slam 5. helyezett (Abu-Dhabi).

2. SZTANKOVICS ANNA, az MVSI úszója, 22 ponttal
– Rövidpályás ob-ezüstérmes.

3. MEZoVÁRI KINGA, a Sárospataki Torna Club ökölvívója, 11 ponttal
– 57 kg-ban kivívta a válogatott tagságot, felnott ob résztvevo.

Felnott férfi kategória
1. KISS PÁL TAMÁS, a Speedbox RT rallycross versenyzoje, 30 ponttal   
– A rallycross Európa-bajnokságon a 3. helyen végzett, az országos bajnokságot pedig megnyerte. 
2. MÉSZÁROS LÁSZLÓ, a Miskolci VSC fekvenyomója, 21 ponttal
– Lengyelországban a GPC szervezet fekvenyomó Európa-bajnokságán Masters kategóriában világcsúccsal nyert, és az abszolút elso helyet is megszerezte, Oroszországban a WRPF fekvenyomó Pro világbajnokságon a 140 kg kategóriában 2. lett, ami az abszolút 3. helyet jelentette számára.  
3. UGRAI ROLAND, a DVTK labdarúgója, 20 ponttal
– A DVTK-ból, teljesítménye alapján bekerült a magyar válogatottba, 4 mérkozésen 1 gólt szerzett

Felnott csapat kategória
1. A DVTK JEGESMEDVÉK férfi jégkorong csapata, 42 ponttal
– Mol Liga gyoztes, ezzel együtt magyar bajnok, 2017-ben Magyar Kupa ezüstérmes, Kontinentális Kupában csak kevés hiányzott a négybe jutáshoz.

2. A PANNERGY-MISKOLCI VLC férfi vízilabda csapata, 36 ponttal
– Második OB I-es évükben az 5. helyen végeztek az OB I-ben, bejutottak a negyeddöntobe a Magyar Kupában, míg az Európa Kupában eljutottak az elodöntoig – elso miskolci, borsodi klubként sikerült kontinentális szervezet által rendezett sorozatban. 

3. A TISZAÚJVÁROSI Triatlon Klub férfi együttese, 6 ponttal
– Megnyerték a klubcsapat országos bajnokságot Lehmann Bence, Hankó Dávid, Dévay Márk, Lehmann Csongor, Frederic Funk összeállításban. 

 

Edzo kategória
1. DR. SIKE JÓZSEF, a PannErgy-Miskolci VLC férfi vízilabda csapatának vezetoedzoje, 33 ponttal
– Irányításával a csapat az 5. helyen végzett az OB I-ben, bejutott a negyeddöntobe a Magyar Kupában, míg az Európa Kupában eljutott az elodöntoig – elso miskolci, borsodi klubként sikerült kontinentális szervezet által rendezett sorozatban.

2. DOUGLAS BRADLEY, a DVTK Jegesmedvék férfi jégkorong csapatának vezetoedzoje, 25 ponttal
– Vezetésével a csapat Mol Liga gyoztes lett, ezzel együtt magyar bajnok, 2017-ben Magyar Kupa ezüstérmes. 
3. LEHMANN TIBOR, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetoedzoje, 16 ponttal
– Tanítványai közül három sportoló (az utánpótlás kategóriában díjazott két sportoló mellett Mátyus Lili) Ausztriában, a junior Eb-n mix-váltóban aranyérmet szerzett, egyéniben ugyanitt bronzérmes lett fia, Lehmann Csongor. Több sportolója szerzett utánpótlás vonalon egyéniben és csapatban magyar bajnoki címeket, valamint Európa Kupa-dobogós helyeket, míg klubjának felnott csapata az ob-n aranyérmes lett.  

 

 

KÉPALÁ:

Lehmann Tibor (balról), Hankó Dávid, Putnóczki Dorka, Lehmann Bence és Lehmann Csongor a miskolci díjátadó után.

(Fotó: Magánarchívum)

(Forrás: Szocs István)

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...