Lassan, de újra indul az élet

2020.05.7.Korábbi hírek

A Magyar Triatlon Szövetség a kényszerű leállás után, hosszú előkészítés után edzéslehetőséget tudott biztosítani legjobb válogatott versenyzői részére. Mivel országszerte bizonytalan időre bezártak az uszodák, a legnagyobb gondot a”vizes szám” edzése jelenti. Néhány versenyző “uszoda gondjai” megoldódtak a korlátozások enyhítésével, de a legtöbben még víz nélkül készültek. A Nemzeti Triatlon Központként évek óta működő BÚI Sportegyesület segítségével sikerült megnyitni a balatonboglári uszodát, mely a következő három hétben kizárólag a válogatottunk rendelkezésére áll, azt más nem használja. A helyszínen az egyéb szabadtéri edzések feltételei, és optimális szállás és ellátási körülmények is biztosítottak.  A táborban a Szakmai Bizottság által kidolgozott feltételek mellett lehet részt venni a kijelölt versenyzőknek és szakembereknek:

A részvételre az érkezéskor elvégzett COVID-19 teszt negatív eredménye után van lehetőség. A teszt az irányító edzőknek és a szálláson a versenyzők lakhelyével érintkező személyzet számára is kötelező. A tesztelés minden hét kezdetekor megismétlődik. A versenyzők és edzők írásban nyilatkoznak, hogy a tábor ideje alatt a szállás és az edzéshelyszínek között mozognak, a hatályos rendelkezéseket betartják. A versenyzők számát 15-16 főben maximalizálta a szakmai vezetés, mert  ezt létszámot tartotta biztonságosan kezelhetőnek ebben a fokozott kockázatú  időszakban. Az edzéseket hetente cserélődő edző párok irányítják: Lipták Tamás, Lehmann Tiborral, Bajai Péter, Török Alfréddal, Dr. Pozsgay Gábor, Kuttor Csabával vezényel le egy-egy hetet. Ez a tábor óriási lehetőség versenyzőink számára, akiktől a legjobb eredményeket várjuk a nemzetközi versenyeken idén, a következő években, és természetesen az Olimpián.

A magyar triatlonsport további részeinek  újraindításán is dolgozik az MTSZ:

A Magyar Triatlon Szövetség bizottságai a hatályos rendelkezések figyelembevételével dolgoznak az új versenynaptár kialakításán. Az utánpótlás egyesületek jelenlegi és közeljövőben várható edzésfeltételeinek napokban történő felmérése után a bizottságok szintén javaslatot tesznek az UP versenyek valamilyen formában történő mielőbbi újraindítására.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...