Bragmayer Zsanettet és Lehmann Csongort díjazták

2017.11.16.Korábbi hírek

Az Ifj. Márkus Gábor Alapítvány a Magyar Triatlonsportért (IMG) pályázati nyerteseinek járó emlékplakettet és a vele járó anyagi támogatást 2017-es teljesítménye alapján Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor vehette át november 15-én,  Tiszaújvárosban, a Scarpa Étteremben megtartott díjátadón.

 

Az egybegyolteket Péter Attila, a Magyar Triatlon Szövetség elnökségi tagja, a tiszaújvárosi triatlon-versenyek méltán elismert szpíkere üdvözölte. Az 1998 nyarán vétlen közlekedési balesetben elhunyt kiváló tiszaújvárosi triatlonos, ifj. Márkus Gábor emlékére 1999-ben létrehozott alapítvány azzal a céllal létesült, hogy elosegítse és támogassa a magyar triatlonsport fejlodését, népszeroséget, munkáját, továbbá, hogy biztosítsa a tiszaújvárosi triatlon ifjú tehetségeinek támogatását. A célkitozésnek megfeleloen az alapítvány pályázati úton nyújt segítséget a 23 éves, vagy ennél fiatalabb triatlon versenyzoknek, aki az adott évi versenyciklusban a legeredményesebben teljesítettek. A névadóról, a sportág ötkarikás bemutatkozását jelento 2000-es Sydney-i olimpiai indulásra is esélyes tiszaújvárosi sportemberrol készült kisfilmbol azok is megismerhették Ifj. Márkus Gábor példaértéko sportolói és emberi tulajdonságait, akiknek erre eddig életkoruknál fogva nem volt lehetoségük.

Márkus Gergely, a kuratórium elnöke, miután köszöntötte a jelenlevoket, köztük az alapítókat képviselo dr. Fülöp Györgyöt, Tiszaújváros alpolgármesterét, Szabó Zitát, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) fotitkárát, Lehmann Tibort, (MTSZ) szakmai alelnökét, Zelcsényi Miklóst, az MTSZ elnökségi tagját, Magyar Lajost és Suhajda Józsefet,  elmondta, hogy az alapítvány legnagyobb támogatója, egyben a nyugodt moködés megteremtoje ezúttal is a Bráz György polgármester és dr. Fülöp György alpolgármester vezette Tiszaújváros önkormányzata volt, melyért külön köszönet jár. Kijár a köszönet az adójuk1%-át felajánlóknak, a Tiszaújvárosi Triatlon Klubnak és a további szponzoroknak is. A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatójaként Lausanne-ban dolgozó sportvezetotol megtudhattuk, hogy országos viszonylatban hat beadvány közül, talán az eddigi legnehezebb, több fordulós, több szempontot mérlegelo egyeztetés után választották ki a nyerteseket.

 

Az öt tagú kuratórium végül Bragmayer Zsanett pályázatát ítélte támogatásra érdemesnek. Az ebben a versenyidényben hatalmasat fejlodo Zsanett az U23-as Európa-bajnokságon ezüstérmes lett, míg a korosztály világbajnokságán a nagyon elokelo 7. helyre rangsorolták, miközben zsinórban harmadszor is övé lett az országos bajnoki cím. A nettó 300 ezer forintos anyagi támogatással együtt járó díjat Péter Attila, a kuratórium tagja  adta át az 575 –Equilor Team Újbuda  23 éves válogatott sportolójának.

„- Köszönöm az alapítványnak, a Márkus-családnak a bizalmat, a lehetoséget,  edzomnek, Kuttor Csabának a sok-sok segítséget, aki nélkül nem lehetnék mai itt – mondta Bragmayer Zsanett. –  A következo olimpiai ciklus elso lépcsofokaként élem meg ezt a támogatást, mindent elkövetek azért, hogy a jövoben is méltó legyek erre a díjra!”

 

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzoi közül a mix-váltóban junior Európa-bajnok, egyéniben bronzérmes Lehmann Csongor teljesítményét tartották a legfigyelemreméltóbbnak az érintettek.  Csongor a junior világbajnokságon is a Top10-ben végzett, 7. lett és miután az Európa-kupa sorozatot– a hazai rendezéso futam gyozelme után – két elso helyezéssel fejezte be, o végzett az Európai Triatlon Szövetség (ETU) 2017-es junior ranglistájának az élén!

„- Tavaly, amikor eloször kaphattam díjat az alapítványtól, elhatároztam, úgy dolgozom tovább, hogy ismét átélhessem ezt a felemelo érzést – fogalmazott Lehmann Csongor, aki Szocs István kuratóriumi tagtól vehette át a díjat és a nettó 120 ezer forintot. – Idén eddigi legsikeresebb szezonomon vagyok túl, melyért minden „közremoködonek” hálával és köszönettel tartozom. Remélem a jövoben szintén sikerrel pályázhatok majd és esélyem lesz az országos díj elnyerésére is!”  

 

Mielott elkezdodött volna a kötetlen beszélgetéssel kísért állófogadás, Szabó Zita, a sportág országos szervezetének fotitkára méltatta dr. Márkus Gábor áldozatos munkáját, mely nélkül véleménye szerint a magyar triatlon nem tartana ott, ahol jelenleg tart. – A fiatal tehetségek felkarolásában, elismerésében végzett közel két évtizedes rendkívül fontos tevékenységéért az alapítványt illeti meg a köszönet – fejezte be rövid hozzászólását az egykori olimpikon sportvezeto. 

 

 

Szocs István 

Fotó: Bartók István

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...