Bragmayer Zsanett és Lehmann Bence nyert az elit kategóriában

2019.05.28.Korábbi hírek

A Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő területén kialakított versenyközpontban közel kilencszáz sportoló várta fellépésének idejét.  Az utánpótlás ranglistaverseny, sprint távú amatőr kupa, triatlon egyetemi országos bajnokság és a  paratiatlon országos bajnokság szerepelt a napi programban, mely 8:40-kor a legkisebbek  aquakid futamaival indult.

Az elit kategória képviselői közül először a hölgyek  kezdték meg az érem-csatát.

A 750 méteres úszásban a rendező Tiszaújvárosi Triatlon Klub junior Európa-bajnoka, Putnóczki Dorka volt a leggyorsabb, 9:38 percet töltött a medencében. A 20 km-es kerékpározás során az újbudaiak felnőtt élversenyzője, a szintén 10 percen belüli (9:45 perc) úszást produkáló Bragmayer Zsanett csatlakozott a legjobb úszóhoz, akivel ketten gyakorlatilag egyszerre fejezték be a középső számot, egy perces előnnyel üldözőikhez képest. Az 5 km-es futás első körében a világranglista 49. helyén tanyázó Bragmayer olyan sebességre kapcsolt, melyet fiatal riválisa nem tudott átvenni. A táv hátralevő részében a távolság tovább nőtt, így az elsőség sorsa  nem forgott veszélyben. Az üldöző bolyból Fuchs Renáta és Hargitai Henrietta is hatalmasat hajrázott, így Putnóczkinak meg kellett elégednie a negyedik hellyel.

Az utolsó rajtot az elit kategóriás férfiak indulása jelentette. A nap záró úszását a budaörsi Papp Tamás 8:50 perccel nyerte meg, mögötte 16 másodpercre rohant be a depóba Lehmann Bence, aki szombaton a Tiszaújvárosi Triatlon Klubos társaival sikerrel védte meg klubcsapat magyar bajnoki címét. A 3-4. helyen két junior, Sinkó-Uribe Ábel és Dévay Zsombor, majd utánuk a bajai Király István válthatott a második számra, míg a többiek már legalább egy perces hátrányban voltak ekkor. 10 km kerékpározás után Lehmann Bence és Papp Tamás együtt fordult, míg Király István mintegy 200 méterre követte őket a legjobb juniorokkal – Dévay Zsomborral, Sinkó-Uribe Ábellal – és a legjobb ifjúságiakkal, Molnár Péterrel és Petrov Farkas Zsolttal. A  második váltásig hátralevő kilométereken a szökevény csoport tartani tudta 1 percet meghaladó előnyét, ami biztató volt a két körös futás előtt. 2,5 km megtétele után a hazai környezetben versenyző Lehmann Bence ért vissza elsőként a strand területén kijelölt fordító pontra, mögötte bő 10 mp-re Dévay Zsombor és újabb 20 egységre Király István. A meglehetősen nagy kánikulában a Lehmann Brothers idősebb tagja, Bence ellenállhatatlan hajrát produkált és először nyerte meg a tiszaújvárosi sprint ranglista verseny elit kategóriás versenyét. A dobogós helyeken nem történt változás, viszont az abszolút első hatban junior és ifjúsági versenyzők is helyet követeltek maguknak.

Eredmények

Sprint ranglista verseny

Női  abszolút (elit, junior, ifjúsági, 750 m, 20 km, 5 km): 1. Bragmayer Zsanett (Equilor Team Újbuda SE) 1:01:38 óra, 2. Fuchs Renáta (EquilorTeam Újbuda SE) 1:03:36, 3. Hargitai Henrietta (UTE-Merida) 1:03:43, 4. Putnóczki Dorka (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:04:02, 5. Botka Anikó (Martfűi Úszó és Triatlon Klub) 1:04:10, 6. Peszleg Dominika (Equilor Team Újbuda SE) 1:04:15

Férfi abszolút (elit, junior, ifjúsági, (750 m, 20 km, 5 km): 1. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 55:14, 2. Dévay Zsombor (Veresegyház VSK) 55:30, 3. Király István (Mogyi SE) 56:08, 4. Papp Tamás (Budaörsi TK) 56:47, 5. Sinkó-Uribe Ábel (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 57:02, 6. Molnár Péter (Budaörsi TK) 57:38.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...