U23-as Eb elott

2017.08.1.Korábbi hírek

– Bicsák Bence tiszaújvárosi világkupa gyozelme után két héttel képes lehet megismételni teljesítményét az U23-as Európa-bajnokságon iso

– Bence gyozelme kisebb meglepetés volt, mely öröm és teher is egyben. Már a szezon elott beszélgettünk arról edzojével, Tóth Szilárddal, hogy ebben az évben mely események élveznek prioritást. Egyértelmo volt, hogy a hazai rendezéso Eb, a tiszaújvárosi világkupa és a rotterdami világbajnokság a fo célpontok. Ezek az események szok két hónap alatt lezajlanak, vagyis a legnagyobb kihívást itt a formaidozítés jelenti. Tiszaújváros remekül sikerült, egy selejtezos/döntos rendszero sprint távú rendszerben. Most két hét alatt vissza kell állni a rövidtávra, mely egyébként véleményem szerint közelebb áll Bencéhez. Visszatérve a kérdésre. A tavalyi U23-as világbajnoki bronz után már szinte elvárás, hogy idehaza „csak” egy Eb-n dobogóra álljon, de tudjuk, hogy a triatlon részben technikai sport is, bármi megtörténhet. Ellenben, ha semmi nem jön közbe – betegség, technikai probléma – akkor nagyon jók az esélyei akár a gyozelemre is.

– Kik lehetnek a legnagyobb ellenfeleko

– Hadd kezdjem rögtön a magyar kihívókkal, mert szerencsére akad belolük. Király István, aki tavaly a világbajnokságon 8. helyen ért célba és talán méltatlanul kevés szó esik az eredményérol pedig egy kezemen meg tudom számolni, hány magyar végzett eddig a legjobb tízben. A tiszaújvárosi versenyen a döntoben ugyan nem jött ki a lépés számára, de biztos vagyok benne, hogy jó formában van és egy rövidtávú versenyen ez jobban ki is fog jönni. Ha az úszása rendben lesz akkor tole sem lenne túl nagy meglepetés, akár a legjobb hatba kerülni.

Szintén hasonló történhet Dévay Márk esetében. A mezony legjobb úszója, aki már az elitek között is megmutatta, hogy képes elol kijönni. Neki az kedvezne leginkább, ha egy kisebb szökés alakulna ki, mely elonnyel kezdheti meg a futást. Jelenlegi futóformája ilyen helyzetben akár aranyat is érhet, de most még akkor se nagyon féltem, ha nagyobb csapat száll le futni egyszerre.

Lehmann Bence és Zékány-Nagy Patrik esetében a tapasztalat szerzés lehet a cél. Bence elég komoly nemzetközi versenyeken indult idén hasonló célból, remek úszó, kerékpáron se nagyon lehet gondja. A futás az, amiben a legtöbbet kell még fejlodnie és akkor a végén is odaérhet. Patrik is inkább az elso két számban jeleskedik. A középmezony lehet számára a cél.

A külföldiek közül a spanyol Serrat, az osztrák Pertl, a svájci Friedlance már a felnottek között is letette névjegyét. A hagyományosan eros nemzetek, mint a britek, spanyolok, oroszok és a mindig remekül futó portugálok is beleszólhatnak a végso helyezések elosztásába. ok mindannyian négy-öt fovel érkeznek vagyis nagyon komolyan veszik az Eb-t.

– Mi a helyzet a lányokkalo Bragmayer Zsanett az utóbbi hetekben jó formában versenyez, mire lehet ez elég.

– Valóban Zsani megtalálta a formát az elmúlt néhány versenyen. A hamburgi és tiszaújvárosi szereplése is eloremutató. Ezek mind sprinttávú versenyek voltak, vagyis a legnagyobb kérdés, hogy elmegy-e 10 kilométerig. Neki is egy szökés kedvezne leginkább. Utolsó éves U23-as és nagyon szeretné megmutatni, hogy közelít a világelithez, foleg hazai pályán.

Sárszegi Noémi tavaly szerzett egy meglepetés kilencedik helyet az Eb-n. Úszása instabil, rossz esetben neki ott mehet el a verseny. Kerékpáron és futáson szerintem nem lesz gondja. Ha az utolsó számra marad a döntés, idén sem elképzelhetetlen egy top 10-es eredmény tole.

Sebok Klaudia még nagyon tanulja ezt a távot. Számára ez tényleg egy „kirándulás” persze annak terhe alatt, hogy önmagához képest mindenképpen jól kell mennie.

Összességében, ha a magyar lányok érmet nem is, de szép helyezéseket szerezhetnek. A gyozelemre a legnagyobb esélyesek talán a címvédo olasz Olmo és a madridi világkupa gyoztese a brit Taylor-Brown.

– Mi várható a mix váltók versenyébeno

– Az elmúlt két évben negyedikek voltunk. Nagyon szeretnénk fellépni a dobogóra idehaza, de nem lesz könnyo. Az oroszok, britek, olaszok hagyományosan nagyon jók ebben a formátumban, most pedig, hogy olimpiai versenyszám lett, kiemelt figyelem övezi. A tavalyi elso hat helyezett ország idén is rajthoz áll, persze más felállásban. Ezzel remélem nem bántok meg senkit, de nálunk a fiú oldal nagyon eros a lányoknak pedig pluszt kell hozniuk, hogy versenyben legyünk! Nagyban befolyásolhatja az eredményt, hogy ki mennyire lesz friss az egyéni versenyek után. Nálunk ez dönt a váltótagokról, ha valamilyen vis maior helyzet közbe nem jön.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...