Tereptriatlon világkupa győzelemmel kezdte Máltán Poór Brigitta a 2018-as évet

2018.04.16

Tereptriatlon világkupa győzelemmel kezdte Máltán Poór Brigitta a 2018-as évet

 

Az idei év első tereptriatlon világkupafutamán Poór Brigitta szenzációs győzelemmel nyitotta az idényt. Tavaly az éves összesítésben csak néhány ponttal maradt le az Európa-kupa győzelemről, idén ezt a trófeát is be szeretné gyűjteni, a máltai első hellyel bemutatkozott a versenytársainak.

 

Az úszást az angol Nicole Walters toronymagasan vezette, Poór több mint 1 perccel később lépett a kerékpáros depóba. Azonban a nehéz monti pálya igazán Briginek kedvezett, az első 15 km után már 2 perccel vezetett. A terepfutást magabiztos előnnyel kezdte, az utóbbi években hatalmasat fejlődött ebben a sportágban is, így közel 5 perc előnnyel ért célba az osztrák Carina Wasle előtt. Harmadik helyen a többszörös bajnok cseh olimpikon Helena Erbenova Karaskova érkezett.

 

Poór Brigi a célban:

„Nagyon örülök az újabb győzelemnek, és a sikeres szezonkezdetnek, de szerencsém is volt, hiszen Nicole defektet kapott, így nem tudta bizonyítani, milyen erős. A legjobb formámat szeretném folyamatosan hozni, úgy érzem jól sikerült április közepére időzíteni.”

 

A szigeten hatalmas örömmel fogadták a magyar sportolót, hiszen eddig 3 alkalommal sikerült az aranyérmet megszereznie, a helyi média kiemelten foglakozott a bajnokkal. A negyedik győzelmét a nemzetközi portálok is méltatták, hiszen nemcsak a mezőny volt erős, hanem a pálya is más volt, mint az eddigi években.

 

1. Poór Brigitta HUN 2:42:29

2. Carina Wasle AUT 2:47:14

3. Helena Erbenova Karaskova CZE 2:49:01

4. Morgane Riou FRA 2:54:20

5. Maud Golsteyn NED 3:01:12

 

A férfiaknál a spanyol Roger Serrano győzött, a rajttól kezdve folyamatosan hihetetlen szoros csatában az üldözőkkel. A második helyezett spanyol Victor del Coral (aki Visegrádon Európa-bajnoki címet szerzett a X2S által rendezett kontinens viadalon) a nap legjobb futóidejével hatalmas tempóban 6 mp hátránnyal érkezett célba a két és fél órás verseny után! A harmadik helyen a német Max Sasserath 36 mp-cel később érkezett célba.

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Foto: XTERRA

Brit siker a tiszaújvárosi vk-n, Bragmayer Zsanett a 10. lett

2018.07.09.

A 2020-as tokiói olimpia májusban indult kvalifikációs sorozatának részét képező 22. ITU Triatlon Világkupa mai női ...

Poór Világkupa győzelme Svájcban, Mester országos bajnok Kaposváron

2018.06.24.

Poór Brigitta ismét tereptriatlon világkupa futamot nyert.