Tereptriatlon sikerek a hétvégén

2018.06.04

Napfényes diadalt arattak a tereptriatlonisták a hétvégén: Poór Brigitta a portugál világkupa futamon heroikus küzdelemben szerezte meg a győzelmet, Mester Bálint a a szlovák bajnokságon a dobogó második fokán állhatott.

A portugál XTERRA futamon a magyar versenyzővel szemben komoly elvárásokat támasztott a mezőny: a tavaszi sikersorozat után nagy kérdés volt, tudja-e folytatni. A válasz hamar megjött: olyan erősen kezdett, hogy a vízből elsőként lépett partra, nagy fölénnyel vezette a kerékpáros szakaszt és a futáson sem tudták megszorítani.

„Nagyon elégedett és ugyanakkor meglepett vagyok! Az úszásnál éreztem, hogy jól kezdtem a versenyt, de tartottam is a görög fiaskó után a vizes számtól. A kerékpáron szárnyaltam, és nem volt bennem több félelem. Igazán jól jött ez a győzelem a múlt heti féltávú országos bajnokság kudarcát feledtetni!” – nyilatkozta Brigi a célban.

Az ezüstérmet az osztrák Carina Wasle, a bronzérmet a spanyol Eva Gracia Gonzales szerezte meg.

Mester Bálint (X2S TEAM) többszörös magyar bajnok a szlovákoknál állt rajthoz, abban az országban, ahol nagyon erős a tereptriatlon sportág, de Bálint már több alkalommal is bizonyította, hogy képes felvenni velük a versenyt. Bálint a harmadik helyen lépett partra 4mp hátránnyal, a kerékpáron összeszedett egy kis hátrányt, hiszen a szlovákok nagyon jó terepkerékpárosok, de a futáson méterről, méterre dolgozta le a hátrányt és nagyszerű futóidővel másodikként ért célba.

„Közepesen nehéz pálya, de nagyon erős mezőny jellemezte a versenyt, komolyan kellett minden métert vennem, nem volt ellazulási lehetőség. Jurkovic nagyon erős, de évről évre mindenig nagyot csatázunk.”

Elsőként Tomas Jurkovic ért célba, a bronzérmet Lukas Cintula nyakába akasztották a díjátadón.

Az országos bajnokságon június végén Kaposváron mindenki kipróbálhatja a sportágat és találkozhat a világ legjobbjai között versenyző magyar sportolókkal!

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Fotó. XTERRA

 

Brit siker a tiszaújvárosi vk-n, Bragmayer Zsanett a 10. lett

2018.07.09.

A 2020-as tokiói olimpia májusban indult kvalifikációs sorozatának részét képező 22. ITU Triatlon Világkupa mai női ...

Poór Világkupa győzelme Svájcban, Mester országos bajnok Kaposváron

2018.06.24.

Poór Brigitta ismét tereptriatlon világkupa futamot nyert.