Tereptriatlon sikerek a hétvégé

2018.06.04

Napfényes diadalt arattak a tereptriatlonisták a hétvégén: Poór Brigitta a portugál világkupa futamon heroikus küzdelemben szerezte meg a győzelmet, Mester Bálint a a szlovák bajnokságon a dobogó második fokán állhatott.

A portugál XTERRA futamon a magyar versenyzővel szemben komoly elvárásokat támasztott a mezőny: a tavaszi sikersorozat után nagy kérdés volt, tudja-e folytatni. A válasz hamar megjött: olyan erősen kezdett, hogy a vízből elsőként lépett partra, nagy fölénnyel vezette a kerékpáros szakaszt és a futáson sem tudták megszorítani.

„Nagyon elégedett és ugyanakkor meglepett vagyok! Az úszásnál éreztem, hogy jól kezdtem a versenyt, de tartottam is a görög fiaskó után a vizes számtól. A kerékpáron szárnyaltam, és nem volt bennem több félelem. Igazán jól jött ez a győzelem a múlt heti féltávú országos bajnokság kudarcát feledtetni!” – nyilatkozta Brigi a célban.

Az ezüstérmet az osztrák Carina Wasle, a bronzérmet a spanyol Eva Gracia Gonzales szerezte meg.

Mester Bálint (X2S TEAM) többszörös magyar bajnok a szlovákoknál állt rajthoz, abban az országban, ahol nagyon erős a tereptriatlon sportág, de Bálint már több alkalommal is bizonyította, hogy képes felvenni velük a versenyt. Bálint a harmadik helyen lépett partra 4mp hátránnyal, a kerékpáron összeszedett egy kis hátrányt, hiszen a szlovákok nagyon jó terepkerékpárosok, de a futáson méterről, méterre dolgozta le a hátrányt és nagyszerű futóidővel másodikként ért célba.

„Közepesen nehéz pálya, de nagyon erős mezőny jellemezte a versenyt, komolyan kellett minden métert vennem, nem volt ellazulási lehetőség. Jurkovic nagyon erős, de évről évre mindenig nagyot csatázunk.”

Elsőként Tomas Jurkovic ért célba, a bronzérmet Lukas Cintula nyakába akasztották a díjátadón.

Az országos bajnokságon június végén Kaposváron mindenki kipróbálhatja a sportágat és találkozhat a világ legjobbjai között versenyző magyar sportolókkal!

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Fotó. XTERRA

 

Lehmann Csongor arannyal "köszönt be" a felnőttekhez

2018.05.29.

Fantasztikus magyar sikerrel fejeződött be az elmúlt hétvégén.........

Megvédte bajnoki címét a Tiszaújvárosi TK

2018.05.20.

Óriási részvételi csúccsal vette kezdetét május 19-én, szombaton....