Madrid után Cagliari elott

2017.05.31.Korábbi hírek

A küzdelmes madridi hétvége után sincs megállás a Világkupa szezonban. Ezúttal Szardínia szigetének fovárosa, Cagliari látja vendégül a triatlonos elitet.

A brutálisan nehéz madridi világkupa futam után, egy hasonlóan technikás, éppen csak könnyebbnek nevezheto pályán, sprint távon méretteti meg magát a mezony, melyben hét magyarért is szurkolhatunk.

A noi futam vasárnap 10:30-kor rajtol, benne Kovács Zsófia 20-as rajtszámmal, hosszú ausztráliai felkészülését követoen eloszor versenyez európai ITU versenyen. Nem lesz könnyo dolga, a 23 nemzet 55 versenyzojét felvonultató mezonyben. Ott lesz a rajtnál az idei yokohamai WTS futam 3. helyezettje, Kirsten Kasper (USA), a chengdui világkupa 2. helyét megszerzo japán Yuka Sato, a cape towni gyoztes, brit, Lucy Hall és még megannyi jól felkészült triatlonos hölgy, köztük Sárszegi Noémivel, aki Madridban 36. helyen ért célba és biztos javítani szeretne ezen.

A férfiak 12:30-kor elrajtoló mezonyébol sem hiányoznak a nagy nevek. Egyes rajtszámmal Henry Schoeman a dél-afrikaiak riói bronzérmese, kettessel a britek riói ezüstérmese, Jonathan Brownlee próbál meg minél több pontot szerezni. Velük és még több mint hatvan társukkal szemben küzd majd meg az öt fos magyar különítmény a helyezésekért. Bicsák Bence U23-as világbajnoki bronzérmesünk, a madridi világkupa 38. helyét feledné, Tóth Tamás olimpikonunk a szezonja összképén szépítene. Tarnai László, Király István és Czigány András pedig a világranglistás helyezését javítana.

Többszörös világbajnok és paralimpikon versenyzonk Boronkay Péter is világkupa futamon indul hétvégén. A franciaországi Besancon évek óta ad otthont a para világkupa sorozatnak, ahol idén Péter kategóriájában 11 versenyzo áll majd rajthoz. Versenyzonk Yokohamában 4. helyen végzett az idén létrehozott Para WTS- sorozat japán állomásán, ha minden jól alakul egy dobogó is összejöhet számára a hétvégén.

A világ másik felén sem maradunk magyar versenyzok nélkül. Sebok Klaudia, New Taipeiben szerepel pontszerzo versenyen, hosszú sérülésbol való felépülése után.

Idehaza a Balaton partján lesz kiemelt fontosságú triatlon esemény. Szombaton, Fonyódon Amator kupa futam, utánpótlás ranglista verseny és Ifi Eb válogató verseny lesz. A verseny érdekessége, hogy az ifi korosztály a serdülokkel együtt rajtol el és próbálhatja meg kivívni a jogot a litvániai Európa-bajnokságon való részvételre. Vasárnap néhány kilométerrel nyugatabbra Balatonfenyvesen a Mix Váltó Országos bajnokságon dolnek majd el a helyezések.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...