Hírlevél a 19. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét 4. napjáról

2017.07.19.Korábbi hírek

Negyvenhat (!) nemzet sportolói Tiszaújvárosban

Az eddigi 44-rol – Azerbajdzsán és  Mauritius sportolóinak bejelentkezését követoen –  46-ra emelkedett azon nemzetek száma, melyek képviseltetik magukat a tiszaújvárosi 19. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét hétvégi nemzetközi versenyein, az ITU Triatlon Világkupán és az ETU Triatlon Junior Európa-kupán.  A mai napi kerékpározáson 1670-en pattantak nyeregbe.

A Nagyhét keddi  T-Forex napján a kerékpározás jelentette a közös sportolást.  A Hotel Civis Phonix melletti nagyparkolóból eloször az óvodások startoltak el a 250 méteres mini táv teljesítésére. Ezt követoen hosszú percekig gurultak át a rajt-kapu alatt az idosebb nemzedékek képviseloi, hogy letekerjenek 5 km-t a hétvégi nemzetközi versenyek kerékpáros pályáján. A nem kevesebb, mint  1670 tagot számláló bringás „armadában” megtalálhattuk Huff Zsoltot, a névadó fotámogató MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatóját is, aki  egy egész lelátót megtölto MOL-os „sereg” – kollégái – kíséretében abszolválta az eloírt penzumot.

Dr. Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere, a szervezo bizottság önkormányzati összekötoje családjával, továbbá a képviselo testület több tagjával együtt vett részt aktívan az ezúttal is jó hangulatú közös sportoláson.

 

Idén is Team ITU Tiszaújvárosban

A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) 2006-ban elindított Team ITU-programjának Tiszaújváros idén is a része. A nemzetközi szövetség elsosorban a világkupa versenyeken történo versenyzéshez nyújt segítséget olyan, a triatlon szempontjából hátrányos helyzetben levo nemzetek versenyzoinek, akik már korábbi kontinentális bajnokságon, kontinentális kupán, valamint junior, vagy U23-as korcsoportos versenyeken megmutatták tehetségüket és birtokában vannak azon fizikai, technikai és pszichikai képességeknek, amelyek képessé teszik oket világkupa-szinten versenyezni, értékes világkupa, késobb olimpiai kvalifikációs pontokat szerezni.

Az ITU évente 4-6 világkupa versenyen nyújt utazásra, szállásra, étkezésre, edzoi tanácsadásra kiterjedo támogatást az adott eseményre kiválogatott versenyzoknek.

Az ausztrál Mick Delamotte vezette, július 17-24. között Tiszaújvárosban készülo, majd versenyzo Team ITU tagjai: Renze Postma (Aruba), Juan José Andrade Figueroa (Ecuador), Luka Paliska (Horvátország),Mohamad Maso (Szíria), Badr Siwane (Marokkó), Kaidi Kivioja (Észtország), Edda Hanesdottir (Izland). A horvát és a marokkói sportoló eloször tagja a Team ITU projectnek. Az arubai és az izlandi triatlonos hazájának elso Team ITU tagja. Tiszaújváros – 2007, 2009, 2010, 2013, 2014 és 2015 után idén már hetedik alkalommal része a nemzetközi szövetség ezen sportágfejlesztési programjának.


A szerdai folytatásban

A Nagyhét 5., Alteo Group napja 15 órakor a 2×5 perces  sakk snell versennyel veszi kezdetét. A táblákat a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal bejárata elott állítják fel az Orbán Zoltán vezette szervezok.  16 órakor a programba idén visszatért extrém-váltó kínál tombolaszerzési lehetoséget. A 7 tagú csapatok a Dísztó körül kijelölt pályán mérhetik össze tudásukat. Az a csapat gyoz, amelyik a legrövidebb ido alatt küzdi le a próbatételeket.

A Magyar Vöröskereszt  tagjai ezen a napon (és másnap, csütörtökön is) 10-19 óra között önkéntes véradásra várják azokat, akik segíteni szeretnének  rászoruló embertársaiknak.

A KreAktív-színpadon 17.30-kor kezd az Ildi Rider, majd 19 órakor a Táncest résztvevoi népesítik be a fotér nagyszínpadát, ahol este 8 órától Korda György és Balázs Klári ad koncertet.  A Jónás Vera Experiment 21 órakor kezd a KreAktív deszkáin.


 

Szocs István sajtóreferens

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...