A nyár utolsó napján csap össze a magyar triatlon elit

2021.08.25.Korábbi hírek

Augusztus utolsó napján – lenyűgöző környezetben – a balatonfenyvesi Yacht Clubban mérik össze erejüket a magyar triatlon sport legjobbjai.

Augusztus 31-én, az E.ON Hungária Csoport támogatásának és a rendezők áldozatos munkájának köszönhetően, egy rendkívül látványos formában éled újjá az egykori hagyományos, szezonzáró gálaverseny.

A triatlonsport dinamikus fejlődését is bemutató versenyre meghívást kapott Bragmayer Zsanett és Bicsák Bence, akik az eddigi legjobb magyar olimpiai helyezéseket érték el Tokióban. A versenyzők soraiban ott lesz Lehmann Csongor, aki alig egy héttel ezelőtt megnyerte az olimpiai távon kiírt U23-as világbajnokságot. Az olimpikonokkal való összecsapás kiváló lehetőséget kínál a felnőtt és korosztályos Európa-kupa és egyéb nemzetközi versenyeken már komoly eredményeket elérő fiataloknak tehetségük, és felkészültségük bizonyítására.

Az E.ON Triatlon Gálán, a szövetség szakmai bizottságának javaslatára a top 20 férfi és a top 16 no kap meghívást. Az elődöntők során a versenyzők nemenként külön, tömegrajttal indulva folyamatosan teljesítenek két, egyenként 300 méter úszásból, 4 kilométer kerékpározásból, és 1 kilométer futásból álló szupersprint távot. Az első szupersprint triatlon teljesítését követően, a minden szám teljesítése után az utolsó pozíciókban lévő 2 női, illetve 3 férfi versenyző kiesik. A döntőbe az elődöntőben 10 legjobb időt elért no és 10 férfi kvalifikál, ahol 400 méter úszást, 6 kilométer kerékpározást, és 1,5 kilométer futást kell teljesíteniük.

A hazai elit triatlonosok összecsapása nemcsak a versenyzőknek, a szakmabelieknek, a sportág szerelmeseinek, de a sportszerető kívülállóknak is kiváló, emlékezetes élményt kínál.

Időrend:

08:00 Helyszíni regisztráció, briefing

09:30 Női elődöntő

10:20 Férfi elődöntő

11:45 Férfi döntő

11:46 Női döntő

12:30 Eredményhirdetés

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...