Poór Brigitta negyedik a tereptriatlon Világbajnokságon

2017.10.31.Korábbi hírek

Poór Brigitta a többszörös Európa-bajnok magyar tereptriatlon versenyzo vasárnap a sportág legnagyobb eseményén az XTERRA világbajnokságon 4. helyen ért célba, ezzel felülmúlt minden eddigi magyar eredményt.

 

A Maui (Hawaii) szigetén megrendezett versenyen (ahol a sportág született), napokon keresztül ítéletido volt, de a versenyen napján már jobb körülmények várták a versenyzoket. A nok között Brigi nagyszeroen úszott, de nem ment bele a „darálóba”, így 8. helyen lépett partra 1500m óceáni úszás után. Az idojárás miatti nehéz kerékpáros pálya neki kedvezett, a 30 km hosszú (1200m szintemelkedéssel) pályán a második legjobb idovel feljött a 4. helyre. A futáson azonban nem tudta megfogni a harmadik helyen lévo német Laura Philippet, pedig a kerékpáros szakasz után pár másodperc volt a hátránya.

 

A noi versenyt a fantasztikus formában lévo bermudai Flora Duffy nyerte 2:47:48 idovel (ezzel a férfiak között is a 12. helyet szerezte volna meg). Ezüstérmes a chilei Barbara Riveros (2:56:12), a bronzérmes a német Laura Philipp (2:57:25). Brigi végül 3:02:37 idovel ért célba. Duffy ezzel megszerezte a 4. VB gyozelmét, így az elso olyan no, aki elérte azt, amit a férfiaknál is eddig csak Conrad Stoltz legendás triatlonistának sikerült.

 

A férfiaknál meglepetés gyozelem született – a dél-afrikai Bradley Weiss 2:32:10 idovel ért célba, maga mögé utasítva a sportág nagyjait! A második helyen talán még nagyobb ámulat fogadta a célba érkezo versenyzot, hiszen a 22 éves mexikói Mauricio Mendez idén tont fel szinte a semmibol, 2:33:25 ideje pedig hatalmas eredmény. A bronzérmet a sportág jelenleg legeredményesebb versenyzoje, a többszörös világbajnok spanyol Ruben Ruzafa (2:33:46) szerezte meg.

A sportágra jellemzo sajátosság, hogy a gyoztes Weiss egyetlen számban sem volt a legjobb, amíg Mendez a legjobb futást, Ruzafa a legjobb kerékpáros idot hozta – mégsem ok gyoztek.

 

Poór Brigi a verseny alatt nagyon kimerült, de hamar magára talált és hatalmas mosollyal, vidáman állt a pódiumon. 

 

A versenyen közel 800 induló állt rajthoz, a világ minden részérol több, mint 50 országból érkeztek sportolók.

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...