A győzelemhez fejben is kipihentnek kell lenni

2017.08.05

Bicsák Bence júliusban a tiszaújvárosi Triatlon Világkupán a dobogó legfelső fokára állhatott fel, tavaly pedig a Triatlon Világbajnokságon harmadik legjobb lett a korosztályában. A fiatal tehetség augusztus 5-én ismét rajthoz áll az U23-as Triatlon Európa-bajnokságon. Bence egy rövid interjú keretén belül mesélt arról, milyen érzés hazai pályán versenyezni és elárulta, hogyan készült az Eb-re.

Bicsák Bence a 2017-es szezonban az egyik legfontosabb versenyének érzi a velencei Európa-bajnokságot, mert amellett, hogy nagy esélye van egy igazán jó helyezést elérni a hétvége folyamán, külön öröm számára, hogy egy ilyen rangos eseményen hazai pályán indulhat. “Itthon versenyezni nemzetközi mezőnyben mindig különleges. Itt lesz a családom és sokan a barátaim közül is, ami miatt persze egy kicsit jobban is izgulok, de ezen a szinten ezzel már meg kell tudni birkózni. Nyilván óriási plusz motivációt fog ez jelenteni verseny közben, és remélem, hogy nagy közönség, szurkolótábor is lesz Velencén.”

A huszonéves sportoló nagyon jó formában van, ami főként az egész éves kitartó és kemény edzésnek köszönhető. Bence szerint a győzelem kulcsa az, hogy minél jobban kipihent legyen fejben és fizikálisan egyaránt. “Ha az ember nincs ott 100 százalékosan egy versenyen, akkor elindulni sem érdemes. Ma is maximálisan kell koncentrálnom és nagyon keményen kell versenyeznem. Ha minden helyzetet tökéletesen megoldok, akkor van esélyem jó eredményre.”

Az Európa-bajnokságra kialakított versenypálya a triatlon versenyző tetszését is elnyerte. “Elég technikás a kerékpárpálya, szerintem élvezetes lesz, bár az útminőség lehetne kicsit jobb. A futásban vannak emelkedők, ami nekem kedvez, kíváncsi leszek, hogy a többieknek hogy fog menni.”

Az interjú végén Bence azt is elárulta, hogy mit szeret legjobban a sportágban és a triatlon versenyekben. “A triatlonban az a legszebb, hogy minden verseny más, rendkívül izgalmas, fordulatos, végig gondolkozni kell, és nagyon-nagyon kihajtani magunkat. Élvezem a versenyeket, a küzdést, a csatákat, a sebességet.“

Bragmayer Zsanettet és Lehmann Csongort díjazták

2017.11.16.

Az Ifj. Márkus Gábor Alapítvány a Magyar Triatlonsportért díjátadóját tegnap tartották Tiszaújvárosban

MTSZ Edzőképzés és Konferencia

2017.11.06.

Több, mint 110 résztvevő az MTSZ Edzői Konferenciáján

Poór Brigitta negyedik a tereptriatlon Világbajnokságon

2017.10.31.

A tereptriatlon történetének legsikeresebb magyar versenyzője