Triatlonban gazdag hétvége a fővárosban

2017.09.01

A BudapestMan triatlon fesztivált augusztus utolsó hétvégéjén rendezték meg a fővárosban. A kétnapos rendezvényen futóversenyek, triatlon OB, gyermek- és családi programok várták az érdeklődőket, amihez a remek hangulatot a versenyhétvége fő média támogatója, a Rádió 1 biztosította.

 

A BudapestRun Ladies és Junior futamai szombaton kerültek megrendezésre a Városligetben. Mindkét futószám nagyon népszerű volt, emellett pedig fitnesz és salsa bemutatón vagy közös tornán vehettek részt a mozogni vágyók. A szervezők fontosnak tartották, hogy programok széles választékával fogadják a Hősök terére látogatókat.
Az eseménydús szombati nap végén, a technikai értekezlettel hivatalosan is megnyitották a versenyhétvégét.

 

Az olimpiai távú országos bajnokság futamai vasárnap reggel indultak a Lupa-tóról; Dr. Simicskó István, honvédelmi miniszter úr először az elit férfiak majd az elit nők mezőnyének rajtját indította el. Őket az amatőr korosztályos versenyzők követték majd a váltóban induló csapatok. A résztvevőknek egy 1,5 kilométeres úszókört kellett megtenniük, amit a 40 kilométernyi kerékpározás követett a Duna mentén haladva Budapest legszebb látványosságai mellett tekerve. A pazar versenypálya 10 kilométeres futószakasza a Városligetben folytatódott és a Hősök terén felállított célkapunál ért véget. A PRO férfiak közül Faldum Gábor, riói olimpikon ért először célba 1:49:19-es idővel. Őt ugyancsak egy olimpikon, Tóth Tamás követte, harmadikként pedig a velencei U23-as Európa-bajnokság bronzérmese, Dévay Márk lépte át a célvonalat.

Zelinka Gabriella 2:05:50-es idővel elsőként teljesítette az elit nők közül a hétvégi olimpiai távú OB-t, őt mindössze egy perccel lemaradva követte Bragmayer Zsanett, a bronzérmet pedig Sebők Klaudia vihette haza.

 

A BudapestMan során a Belügyminisztérium támogatásával egy újabb kezdeményezésnek is szemtanúi lehettünk, hiszen a Visegrádi Négyek rendvédelmi szerveinek futama is megrendezésre került a hétvégén. A rendezvény sikere előremutató; megalapozhatja a jövő évben induló V4-es triatlonkörversenyt.

A triatlonversenyhez hasonlóan, a Rádió 1 nevével fémjelzett 10 kilométeres BudapestRun is hatalmas népszerűségnek örvendett, több mint ezren vettek részt az Olimpiai parkból induló futáson.

 

A Magyar Triatlon Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, az első alkalommal megrendezett BudapestMan triatlon fesztivál több ezer embert mozgatott meg augusztus utolsó hétvégéjén a fővárosban; a Hősök teréről elégedetten hazatérő sportolók és látogatók tömege egyaránt bízik a sikeres folytatásban. 

 

Fotó: budapestman.hu

Brit siker a tiszaújvárosi vk-n, Bragmayer Zsanett a 10. lett

2018.07.09.

A 2020-as tokiói olimpia májusban indult kvalifikációs sorozatának részét képező 22. ITU Triatlon Világkupa mai női ...

Poór Világkupa győzelme Svájcban, Mester országos bajnok Kaposváron

2018.06.24.

Poór Brigitta ismét tereptriatlon világkupa futamot nyert.