Triatlon Európa-bajnokság, Kitzbühel

2017.06.13

Péntek reggel nyolckor a paratriatlonosok versenyeivel veszi kezdetét a háromnapos versenyfolyam. Lévay Petra és Boronkay Péter révén a nők és a férfiak PTS5-ös kategóriájában leszünk érdekeltek. Petra hetedik, Péter tizedik volt egy évvel ezelőtt a lisszaboni Eb-n, most mindketten hét ellenfelükkel küzdenek meg a helyezésekért.

Junior lányaink délután kettőkor csobbannak a Schwarzsee hűs habjaiba, hogy aztán minél hamarabb célba érhessenek. Putnóczki Dorka tavaly 13. helyen végzett, akkor még ifi korosztályosként. Mátyus Lili a tiszaújvárosi válogatón elért második Soós Fanni harmadik helyével vívta ki a részvétel jogát.

Két órával a junior hölgyek után már az elit nők rajtolnak el a festői környezetben, ám annál technikásabbra kijelölt pályán. Kovács Zsófia egy éve csodálatos bronzéremmel lepett meg mindenkit. Versenyzőnknek nem lesz könnyű dolga, ha javítani vagy megismételni szeretné harmadik helyét, de biztos, hogy mindent meg fog tenni a minél előkelőbb helyezés eléréséért.

Szombat sem lesz kevésbé mozgalmas. Az összes amatőr nő és a férfiak 60+-os futamainak hullámai reggel 7:30-kor indulnak. Korcsmárosné Víg Rozália az AG55-59-ben 25 fős mezőnyben rajtol majd el.

Délután 13:30-tól négy junior fiúért izgulhatunk majd. Lehmann Csongor Lisszabonban 20., majd a világbajnokságon Cozumelben 13. volt tavaly, még ifiként. Soós Gergő ugyanott 44. és 28. volt szintén ifjúsági korúként. Papp Tamás és Arany Attila életük első világversenyén vehetnek részt, ami soha nem egyszerű.

A nőkhöz hasonlóan az elit férfiak versenyében is egy tavalyi bronzérmesért szurkolhatunk majd. Igaz ő az U23-ok között és a világbajnokságon lett harmadik. Bicsák Bence élete első felnőtt Európa-bajnokságán méretteti meg magát. Az előjelek jók, a pálya is kedvező, de az elsődleges cél a tapasztalat gyűjtés lesz a még mindig utánpótlás korú versenyzőnek.

A zárónap az 18-59 éves amatőr férfiak versenyével kezdődik 7:30-kor. Dr. Czigány Róbert az AG45-49-ben, Kuttor Csaba kétszeres címvédőként az AG40-44-ben, Hadházi Máté pedig az AG25-29-ben áll majd rajthoz.

A délután az Olimpia műsorára frissen felkerült mix váltó futamoké lesz. 14:00-kor a juniorok, 16:30-kor az elitek versenye rajtol majd el. A junior csapat az egyéni versenyek után lesz kijelölve, a felnőtteknél pedig egy nagyon megfiatalított felállással (Bragmayer Zsanett, Kovács Zsófia, Bicsák Bence, Dévay Márk) száll majd csatába az érmekért magyar válogatott.

További információk, teljes rajtlisták: http://www.triathlon.org/events/event/2017_kitzbuehel_etu_triathlon_european_championships

borítókép: facebook/PSN ZRT.

Bragmayer és Lehmann az elit sprint távú bajnok

2022.07.02.

Bragmayer Zsanett rajt-cél győzelemmel, míg Lehmann Csongor érett, taktikus versenyzéssel szerezte meg az idei elit sprint ...

Bragmayer Zsanett sporttörténelmi sikere

2022.05.11.

Kuttor Csaba beszámolója, tanítványa, Bragmayer Zsanett Esport VB ezüstjéről.

Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor rajt-cél győzelme

2021.08.31.

Az augusztus 31-én, kedden megrendezett balatonfenyvesi E.ON Triatlon Gálán Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor is rajt-cél ...