Triatlon Eb – paratriatlonosok

2016.05.24.Korábbi hírek

Mindhárom paralimpiai kvótára még esélyes versenyzonk indul hétvégén Portugáliában. Lengyel Zsófia, Tóth Zsófia guide-al, Lévay Petra és Boronkay Péter is teljes erobedobással fog küzdeni az értékes kvalifikációs pontokért.

Lengyel Zsófia az Alba Triatlon Se versenyzoje a PT5 kategóriában képviseli hazánkat. Ez a kategória a látássérült és vak versenyzok kategóriája, ahol a sportolók egy guide segítségével teljesítik a távot. Zsófi kíséroje Tóth Zsófia lesz, akivel év eleje óta készül együtt. Idén még nem versenyeztek nemzetközi színtéren, de hétvégén az Országos bajnokságon meggyozoen mozogtak. A Paralimpia szempontjából fontos is lenne egy jó helyezés. Jelenleg 13. a kvalifikációs listán, de az Eb kiemelt pontozású, így az itt szerzett pontok sokat érhetnek majd a végelszámolásnál.

Lévay Petra(PT4) a Kistarcsai VSRC versenyzoje ettol az évtol. o más utat választott idén mint Zsófi és már két Világkupa versenyen is megmérettette magát. Dél-Afrikában dobogóra állhatott, Spanyolországban éppen lecsúszott az éremszerzésrol. Petra számára különösen fontos, hogy az Eb-n jól szerepeljen, mert tavaly a Világbajnokságon(mely a másik kiemelt pontozású verseny a kvalifikációban) nem sikerült pontot szereznie. Formája biztató volt legutóbbi két versenyén, így bízhatunk egy jó szereplésben részérol is, mellyel elore léphet a kvalifikációs lista 12. helyérol.

Boronkay Péter(PT4) a Dr Bátorfi-Agria KTK színeit képviseli a hazai versenyeken. Jelenleg Petrához hasonlóan a 12. helyen áll a kvalifikációban. Év elején Ausztráliában nem várt nehézségekkel kellett megküzdenie, de Yokohamában két hete, már az elvárásainak megfeleloen tudott versenyezni. Lisszabon közel állhat Péter szívéhez, hiszen 2008-ban itt nyerte élete elso Európa-bajnoki címét. Ha aranyat nem is ünnepelhetünk, majd idén, de bízunk benne hogy sikerül minél elorébb végeznie a versenyen és egy jó nagy ugrással bebiztosítania a riói kvótát.

Rajtlisták

Borítóképen: Boronkay Péter

Kapcsolódó galéria 

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...