Triatlon Eb – junior fiúk

2016.05.20.Korábbi hírek

Három versenyzonk közül, Lehmann Csongor és Soós Gergo még ifjúsági korú „zöldfülo”, a rutint Lehmann Bence adja majd, aki utolsó éves junior.

Az elozetes rajtlista alapján 75 induló lesz ott a rajtnál helyi ido szerint 13:55-kor május 28-án. A spanyolok, britek, németek, franciák hagyományosan jól szerepelnek már korosztályos szinten is, de tavaly négy skandináv országból érkezett sportoló is az elso tízben végzett Genfben.

Dévay Márk révén egy évvel ezelott egy 14. helyet szereztünk az Eb, úszásból még o és Lehmann Bence jöttek ki az elso két helyen.

Lehmann Bence a Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzoje. Úszásban a korosztály élmezonyében van Európában. Kerékpáron technikás és eros amire a sportcsarnokon való keresztültekeréskor szüksége is lesz. Indult tavaly az Eb-n és a Vb-n is, rutinja sokat érhet majd a versenyen.

Lehmann Csongor szintén a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolója. Bence öccse, ifi válogatottként már részt vett Eb-n, de ott csak váltóban próbálhatta ki magát. Junior Európa-kupákon már több top 10-es helyezése is volt tavaly, téli felkészülése jól sikerült, ám ilyen eros mezonyben még nem mérethette meg magát korábban.

Soós Gergo az Uniqa Team Újbuda Se versenyzojeként, szintén ifi Eb rutinnal rendelkezo versenyzo. Mint két társáról, róla is elmondható, hogy eros az úszása, ám o sem indult még ilyen erosségo egyéni mezonyben. Jó tapasztalat lesz számára a remélt, nyári ifi Eb részvétel elott.

Galéria

Borítóképen: Lehmann Bence a 2015-ös Eb-n, forrás:magánarchívum

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...