Tereptriatlon sikerek a hétvégén

2018.06.4.Korábbi hírek

Napfényes diadalt arattak a tereptriatlonisták a hétvégén: Poór Brigitta a portugál világkupa futamon heroikus küzdelemben szerezte meg a gyozelmet, Mester Bálint a a szlovák bajnokságon a dobogó második fokán állhatott.

A portugál XTERRA futamon a magyar versenyzovel szemben komoly elvárásokat támasztott a mezony: a tavaszi sikersorozat után nagy kérdés volt, tudja-e folytatni. A válasz hamar megjött: olyan erosen kezdett, hogy a vízbol elsoként lépett partra, nagy fölénnyel vezette a kerékpáros szakaszt és a futáson sem tudták megszorítani.

„Nagyon elégedett és ugyanakkor meglepett vagyok! Az úszásnál éreztem, hogy jól kezdtem a versenyt, de tartottam is a görög fiaskó után a vizes számtól. A kerékpáron szárnyaltam, és nem volt bennem több félelem. Igazán jól jött ez a gyozelem a múlt heti féltávú országos bajnokság kudarcát feledtetni!” – nyilatkozta Brigi a célban.

Az ezüstérmet az osztrák Carina Wasle, a bronzérmet a spanyol Eva Gracia Gonzales szerezte meg.

Mester Bálint (X2S TEAM) többszörös magyar bajnok a szlovákoknál állt rajthoz, abban az országban, ahol nagyon eros a tereptriatlon sportág, de Bálint már több alkalommal is bizonyította, hogy képes felvenni velük a versenyt. Bálint a harmadik helyen lépett partra 4mp hátránnyal, a kerékpáron összeszedett egy kis hátrányt, hiszen a szlovákok nagyon jó terepkerékpárosok, de a futáson méterrol, méterre dolgozta le a hátrányt és nagyszero futóidovel másodikként ért célba.

„Közepesen nehéz pálya, de nagyon eros mezony jellemezte a versenyt, komolyan kellett minden métert vennem, nem volt ellazulási lehetoség. Jurkovic nagyon eros, de évrol évre mindenig nagyot csatázunk.”

Elsoként Tomas Jurkovic ért célba, a bronzérmet Lukas Cintula nyakába akasztották a díjátadón.

Az országos bajnokságon június végén Kaposváron mindenki kipróbálhatja a sportágat és találkozhat a világ legjobbjai között versenyzo magyar sportolókkal!

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Fotó. XTERRA

 

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...