Sikerek esőben, szélben

2017.09.17

Az U23-as lányok versenyében Bragmayer Zsanett Eb ezüstérmeshez méltó produkcióval a nagyszerű hetedik helyet szerezte meg esős, szeles körülmények között. Kerékpáron az első bolyban tudott menni végig, majd futáson jól osztotta be erejét. Ugyanebben a korosztályban Sárszegi Noémi 35., Sebők Klaudia 41. helyen fejezte be a versenyt.

 

Szintén hetedik helynek örülhettünk a junior férfi versenyt követően. Lehmann Csongor, aki az idei Eb-ről bronzéremmel térhetett haza harcolta ki ezt a nagyszerű helyezést. Végig az első bolyban helyezkedett kerékpáron és futáson is kihozta magából a maximumot. Soós Gergő jó futással a 32. helyre ért fel a gyengébben sikerült középső szám után.

 

Időrendben para versenyzőink kezdték meg a versenyek sorát. Lévay Petra és Boronkay Péter is nyolcadik hellyel mutatott utat a többieknek. Péter jó futásával javított pozícióján, Petra pedig egy bakit elkövetve egy körrel többet tekert a szükségesnél és így csúszott vissza.

Putnóczki Dorka nem is sokkal maradt el ezektől a sikerektől. Ő a 13. helyet szerezte meg a junior hölgyek versenyében. Futáson kissé lassan melegedtek be a lábai, de az első két számban szokásához méltóan hozta jó formáját.

 

Az elit nők versenyében Kovács Zsófia legjobb Grand Final szereplésével a huszadik helyen zárt. Ez összetettben a világbajnoki 34. helyet jelenti számára, mely szintén eddigi legjobbja. Úszása jól sikerült és kerékpáron is végig jól helyezkedve tekert. Futásán érződött kicsit múlt heti betegsége, mely hátráltatta a felkészülését.

 

Előzetesen talán a legnagyobb reményeket az U23-as férfi versenyhez fűztük. Sajnos most minden összejött, ami csak probléma lehetett. Dévay Márk első helyen jött a vízből és egy öt főből álló élcsoportban tekert, amikor leesett a lánca ő pedig a gond megoldása közben az utat szegélyező korlát lábában fennakadva elesett. Mint később kiderült a lánc valamilyen erőhatások miatt eldeformálódott, ezért esett le, a bukás következtében pedig eltört Márk első kereke. Szerencsére Eb bronzérmes versenyzőnk megúszta egy púppal a fején és néhány horzsolással. Európa bajnokunk, Bicsák Bence se járt sokkal jobban. Egy kilométerrel a kerékpár vége előtt, pedálja kicsavarodott és hátsó kereke is kimozdult a helyéről. Ő megúszta esés nélkül, de a pedált nem lehetett visszatenni a helyére, így nem tudta folytatni a versenyt. Király István most egy gyengébb napot fogott ki és kerékpáron utolérte az élen álló boly, így a versenybírok kiállították a versenyből.

 

Age groupos versenyzőink is szépen szerepeltek a vasárnapi futamokon. Rövid távon Kemecsei Dóra 72. (AG30-34), Dr. Varga Zoltán 17.(AG45-49). Sprint távon Dr. Czigány Róbert 13.(AG45-49), Khaut András 20.(AG50-54), Lengyel Kristóf 43.(AG20-24).

 

Az éremszerzés ezúttal ugyan elmaradt, de nagyon biztató, hogy három korosztályban is tizenötön belül végzett magyar versenyző és ha az U23-as fiúkat nem kísérte volna ennyi balszerencse ott is reális lett volna legalább egy, de akár két tíz körüli helyezés.

eredménylisták

Bicsák Bence U23 világbajnoki bronzérmes

2018.09.14.

Elképesztő futással Bicsák Bence az U23 világbajnoki bronzérmes!!!
Dévay Márk szintén óriásit versenyezve 11.!!!

Micsoda kezdés a világbajnokságon! ...