Poór Brigitta tereptriatlon Európa-bajnok címet szerzett Marosvásárhelyen

2017.07.30.Korábbi hírek

Poór Brigitta tereptriatlon Európa-bajnok címet szerzett Marosvásárhelyen

 

A Nemzetközi Triatlon Szövetség terepduatlon és tereptriatlon fesztiválján az erdélyi Marosvásárhelyen Poór Brigitta fölényes elonnyel szerezte meg az Európa-bajnoki címet.

 

A soproni születési, Gyorben élo terepsport versenyzo úszásban mindig is jól szerepelt, most sem volt másként, elsoként lépett a partra. A kerékpáros pálya elso szakasza egy kegyetlen emelkedoben végzodött, ezt Brigi hatalmas lendülettel teljesítette, így komoly elonyre tett szert, amit a további 4 körben folyamatosan növelt, bár mögötte állandóan változott a sorrend. Az utolsó kört a magyar triatlonista még egy perccel gyorsabban tette meg, mint a vetélytársai, így a terepfutást több mint 3 perccel hamarabb kezdhette, mint a második helyen érkezo francia Morgane Riou.

 

Brigi nem véletlenül az egyik nagy terepfutó márka hazai nagykövete, a lélegzetelállító emelkedokkel tozdelt pályán mosolyogva és könnyedén futott, megorizve vezeto helyét, a célba a közönség óriási buzdításával érkezett. A helyiek úgy szerették, mint a saját versenyzojüket…

 

Poór Brigi nehéz döntést hozott, hiszen a mai nap zajlott Olaszországban az XTERRA tereptriatlon sorozat, amelynek az európai ranglistáját vezeti – de a mai futam után lehet, hogy megelozik. Ám a magyar sportoló úgy gondolta, hogy Erdélyben nem lehet kihagyni egy Európa-bajnokságot.

 

Eredmények

1. Poór Brigitta HUN 1:59:49

2. Morgane Riou FRA 2:02:51

3. Carina Wasle AUT 2:05:45

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Fotó: Tóth Timon

 

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...