Poór Brigitta Portugáliában is a dobogón

2016.05.23.Korábbi hírek

 Poór Brigitta Portugáliában is a dobogón – bronzérem az extrém tereptriatlon világkupán

 

A magyar tereptriatlon versenyzo továbbra is vezeti a ranglistát

 

Poór Brigitta a magyar tereptriatlon fiatal világ- és többszörös magyar bajnoka a Portugáliában megrendezett világkupafutamon a bronzérmet szerezte meg.

 

Brigitta feszített idoszakon van túl, hiszen az elmúlt hetekben ez a harmadik nagy nemzetközi versenye volt – ráadásul egy gyozelem, egy ezüst és egy bronzérem megszerzése is felkerült a dicsoségfalra.

 

A portugál futamra a magyar sportoló a görög futamon szerzett betegséggel érkezett, de kiváló úszással most is feladta a leckét a versenytársaknak. Kerékpáron önmagához képest gyengébben teljesített, de itt is csak a cseh téli triatlon világbajnok, olimpikon sífutó Helena Erbenova és a terepet kitonoen ismero francia Myriam Guillot elozte meg. A francia hölgyet a terepfutásban majdnem sikerült befognia, de végül a harmadik hellyel is az európai ranglista elso helyén áll.

 

XTERRA Portugal, elit nok

 

1. Helena Erbenova (CZE)

2. Myriam Guillot (FRA)

3. Poór Brigitta (HUN

 

A férfi versenyben a spanyol olimpikon kerékpáros, többszörös világbajnok Ruben Ruzafa állhatott a dobogó legfelso fokára.

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Fotó: XTERRA, Karafa Balázs

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...