Poór Brigitta negyedik a tereptriatlon Világbajnokságon

2017.10.31

Poór Brigitta a többszörös Európa-bajnok magyar tereptriatlon versenyző vasárnap a sportág legnagyobb eseményén az XTERRA világbajnokságon 4. helyen ért célba, ezzel felülmúlt minden eddigi magyar eredményt.

 

A Maui (Hawaii) szigetén megrendezett versenyen (ahol a sportág született), napokon keresztül ítéletidő volt, de a versenyen napján már jobb körülmények várták a versenyzőket. A nők között Brigi nagyszerűen úszott, de nem ment bele a „darálóba”, így 8. helyen lépett partra 1500m óceáni úszás után. Az időjárás miatti nehéz kerékpáros pálya neki kedvezett, a 30 km hosszú (1200m szintemelkedéssel) pályán a második legjobb idővel feljött a 4. helyre. A futáson azonban nem tudta megfogni a harmadik helyen lévő német Laura Philippet, pedig a kerékpáros szakasz után pár másodperc volt a hátránya.

 

A női versenyt a fantasztikus formában lévő bermudai Flora Duffy nyerte 2:47:48 idővel (ezzel a férfiak között is a 12. helyet szerezte volna meg). Ezüstérmes a chilei Barbara Riveros (2:56:12), a bronzérmes a német Laura Philipp (2:57:25). Brigi végül 3:02:37 idővel ért célba. Duffy ezzel megszerezte a 4. VB győzelmét, így az első olyan nő, aki elérte azt, amit a férfiaknál is eddig csak Conrad Stoltz legendás triatlonistának sikerült.

 

A férfiaknál meglepetés győzelem született – a dél-afrikai Bradley Weiss 2:32:10 idővel ért célba, maga mögé utasítva a sportág nagyjait! A második helyen talán még nagyobb ámulat fogadta a célba érkező versenyzőt, hiszen a 22 éves mexikói Mauricio Mendez idén tűnt fel szinte a semmiből, 2:33:25 ideje pedig hatalmas eredmény. A bronzérmet a sportág jelenleg legeredményesebb versenyzője, a többszörös világbajnok spanyol Ruben Ruzafa (2:33:46) szerezte meg.

A sportágra jellemző sajátosság, hogy a győztes Weiss egyetlen számban sem volt a legjobb, amíg Mendez a legjobb futást, Ruzafa a legjobb kerékpáros időt hozta – mégsem ők győztek.

 

Poór Brigi a verseny alatt nagyon kimerült, de hamar magára talált és hatalmas mosollyal, vidáman állt a pódiumon. 

 

A versenyen közel 800 induló állt rajthoz, a világ minden részéről több, mint 50 országból érkeztek sportolók.

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Megvédte bajnoki címét a Tiszaújvárosi TK

2018.05.20.

Óriási részvételi csúccsal vette kezdetét május 19-én, szombaton....

Jól indult a tokiói kvalifikáció

2018.05.12.

Bicsák Bence történelmi ötödik helyével kezdődött meg a triatlonosok kvalifikációja a 2020-as Tokiói Olimpiára.