Poór Brigitta hatodik lett a svájci tereptriatlon versenyen

2016.06.29.Korábbi hírek

Poór Brigitta ítéletidoben lett hatodik a tereptriatlon Európa-bajnokságon.

A svájci tereptriatlon világkupafutam egyben az ETU Európa-bajnokság is volt, ahol a váratlan ítéletidoben Poór Brigitta szoros csatában a 6. helyen ért célba. Poór ennek ellenére még mindig vezeti az európai ranglistát!

A versenyt a férfiaknál a többszörös világbajnok spanyol Ruben Ruzafa, a noknél a francia Michelle Flipo nyerték.

A pálya könnyonek számít, de a folyamatos felhoszakadásban több tapasztalt profi is feladta a versenyt. Akik befejezték, azoknak folyamatosan sárban és csúszós, vizes köveken kellett kerékpározni és futni.

Poór szokás szerint jól kezdett, de tartalékolta energiáit. Így a kerékpáron is óvatosan haladt, a futásban tervezte a felzárkózást, ami jól is sikerült, de olyan eros volt a mezony, hogy a több, mint 3 órás gigászi küzdelem után is 2 percen belül volt 5 versenyzo is, csak a gyozelmet megszerzo francia lépett meg a mezonytol közel 3 perc elonnyel.

A korosztályos futamban Andrási Ferenc képviselte eredményesen a magyar színeket.

Poór a következo héten a francia világkupán áll rajthoz, amit az egyik legszebb és legnehezebb pályaként tartanak számon.

A terepsport versenyzoket augusztusban a magyar bajnokság Egerben és szeptemberben Budapesten várja. Mindketto nemzetközi szinto pályával, de kezdoknek is teljesítheto kiegészíto versenyekkel várja az érdeklodoket.

 

Forrás. Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Fotó: XTERRA, ITU

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...