Poór Brigitta gyozelemmel kezdte a szezont Máltán, a tereptriatlon világkupán

2017.04.3.Korábbi hírek

Címvédoként és a tavalyi Európa-kupa gyoztesként állt rajthoz Poór Brigitta a máltai XTERRA tereptriatlon világkupa futamon. Esélyesként és fiatal kora ellenére a sportág rutinos versenyzojeként aratott gyozelmet.

A soproni Poór Brigitta esélyesként állt rajthoz, de a mezonyben több világbajnok és olimpikon is pályázott az elso helyre. A fiatal magyar sportoló rutinosan versenyzett, jó úszás után eros hegyikerékpár tempót diktálva mutatta meg versenytársainak, hogy ez most az o versenye.

A sífutó olimpikon és téli triatlon világbajnok cseh Helene Erbenova hiába futott nagyon jól (ahogyan az várható is volt tole), Brigi az úszásban és a kerékpárban akkora elonyt szerzett, hogy így is több, mint három (!) perces elonnyel ért célba, ezzel értékes gyozelemmel megnyitva a szezont.

Brigi így nyilatkozott a versenyrol:

„A pálya nagyon kemény. Igaz rövidebb, de sokkal technikásabb, mint tavaly. Az emelkedokön jó vagyok, de a sziklás, meredek lejtoket még nem érzem mindig biztosan. Itt elsosorban a biztonságra fogok törekedni. Futásban sokat fejlodtem, de mindhárom nagy ellenfelem kiváló futásban. Helena sífutó olimpikon, Kathrin tereptriatlon világbajnok, Carina téli triatlon világbajnok – mindent megteszek, hogy harmadszorra is megszerezzem a gyozelmet Máltán!”

 

XTERRA Malta 2017

Nok

1. Poór Brigitta HUN 2:25
2. Helena Erbenova CZE 2:28
3. Nicola Walters GBR 2:37

Férfiak

1. Roger Serrano ESP 2:06
2. Maximillain Sasserath GER 2:10
3. Francois Carloni FRA 2:11

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu
Foto: XTERRA

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...