Poór Brigitta drámai tereptriatlon sikere a legnagyobb európai bajnokságon….

2018.07.2.Korábbi hírek

A francia tereptriatlon versenyek mindig is a legnehezebb és legszebb események között voltak számon tartva. Idén hatalmas mezonyben és szélsoséges idojárásban sikerült a lehetetlennek látszó feladat: Poór Brigitta a legerosebb versenytársait is szinte állva hagyva nyerte meg a francia világkupafutamot.

Mivel a pálya legendásan nehéz és kimeríto, a magyar bajnok eros kezdés után – nagyszero úszással az elsok között jött ki – a technikás és kemény emelkedokkel, lejtokkel teletozdelt pályán tartalékolt, utazott a mezonnyel, nem használta ki teljesen a kerékpáros tudását. Ezzel meglepte a mezonyt, hiszen Poór itt szerez általában elonyt. Most viszont a terepfutásban iskolázta le a világbajnokokból álló mezonyt, ahol legendásan jó atléták is pályáztak az elsoségre. A magyar versenyzo érett és taktikus versenyzéssel nyerte meg a kifejezetten ero-állóképességi pályán megrendezett versenyt!

Ez már a sport legmagasabb szintje, amit a technikai igazgató többszörös világbajnok Nicolas Lebrun így fogalmazott meg: „Aki képes ilyen meglepo és váratlan megoldásokra egy hosszú és nehéz versenyen, az méltó arra, hogy a világ legjobbja legyen!”

 

XTERRA France tereptriatlon világkupa noi eredmények:

1. Poór Brigitta HUN

2. Helena Erbenova Karaskova CZE

3. Carina Wasle AUT

4. Lesley Paterson GBR

5. Penny Slater AUS

 

A férfiaknál a többszörös MTB olimpikon és tereptriatlon világbajnok spanyol Ruben Ruzafa lehetetlent nem ismero módon versenyezve 5. alkalommal szerezte meg sorozatban a gyozelmet.

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Foto: XTERRA

 

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...