Nemzetközi nagyüzem

2017.03.30.Korábbi hírek

Soro triatlonos hétvége következik. Világkupa, elit és junior Európa-kupa és az XTERRA szezonnyitó is a terítéken.

Új-Zéland északi szigetén, New Plymouthban rendezik az idei világkupa szezon harmadik állomását. A nok mezonyében Kovács Zsófia, a férfiak között Faldum Gábor, Tóth Tamás és Czigány András képviseli a magyar színeket.

Az elozetes rajtlista alapján nem lesz könnyo dolguk. A noknél a legnagyobb esélyes a hazai versenyzo, Andrea Hewitt, aki nagy hajrában nyerte a világbajnoki széria(WTS) évadnyitóját Abu-Dhabiban. Legnagyobb ellenfelei az amerikaiak közül, Katie Zaferes, Sarah True, Kirsten Kaspers és Summer Cook lehetnek, de odaérhet a dobogóra a japán Ai Ueda vagy akár a holland Rachel Klamer is. Zsófi 18-as rajtszámmal versenyez majd és reméljük szerez minél több világkupa pontot.

A férfiak mezonyét két dél-afrikai versenyzo uralja majd várhatóan. Richard Murray, talán kevésbé eros úszó, mint honfitársa Henri Schoeman, de elég jól kompenzál szárazföldön. Az évet gyozelemmel kezdte Cape Townban és az Abu-Dhabiban szerzett ötödik helye után, bizonyára most is a dobogóra vágyik. Schoeman a rió-i Olimpia meglepetés bronzérmese, a tavalyi Grand Final gyoztese, remek úszó és biztos szívesen megakadályozná honfitársát a címvédésben. Persze nincs ezzel egyedül. A teljesség igénye nélkül: a mexikói Grajales, az amerikai Billington és Mcdowell a hazaiak versenyzoje Sissons vagy a portugál Silva is beleszólhat a legjobb helyezések elosztásába. Ne felejtsük, hogy tolünk két olimpikon is rajthoz áll! Faldum Gábor idén másodszor versenyez és a debütálása sajnos nem sikerült a legerosebbre, Mooloolabában a verseny feladására kényszerült. Most sprint távon mutathatja meg, hogy emlékeznek még lábai a világkupák ritmusára. Tóth Tamás a héten utazott ki Új-Zélandra. Számára sem volt túl sikeres az év kezdet, Abu-Dhabiban szerzett egy 30. helyet, melynél biztos jobban szeretne most szerepelni. Czigány András, Gáborral együtt, immár egy hónapja a világ másik felén edzotáborozik és a mooloolaba-i 18. helye biztató eredmény volt három héttel ezelott.

Zsófi hazai ido szerint szombat éjfélkor, a fiúk vasárnap hajnali ketto órakor rajtolnak.

Teljes rajtlisták

A múlt héten megkezdodött Európa-kupa sorozat, most Portugáliában folytatódik. Quarteirában szombaton szólal meg a rajtduda. A felnottek között két fiatal tehetségért szoríthatunk. Dévay Márk és Lehmann Bence fogja felvenni a harcot a megszámlálhatatlan spanyol, francia és portugál versenyzovel. Nem lesz könnyo dolguk, de feléjük a legnagyobb elvárás, hogy szokják a nemzetközi felnott mezonyt. Az elojelek nem rosszak, hiszen Márk múlt hétvégén 8:56-tal az eddigi legjobb hivatalos felméron úszott triatlonos idot produkálta, ami nemzetközi mezonyben is eros. Bence már két hete Portugáliában edz a triatlon világ egyik legfelkészültebb edzojével Sergio Santossal, aki 2008-ban Vanessa Fernandest olimpiai ezüsthöz segítette. Reméljük ezek után az elojelek után jó versenyzést látunk majd mindkettojüktol, bár biztosan nem lesz könnyo dolguk a hetvenhét induló között.

Teljes rajtlisták

A junior Európa-kupa futamon Arany Attila indul magyar színekben. o vasárnap délelott rajtol majd, 75 társával együtt.

Teljes rajlisták

A festoi Máltán megkezdodik egy másik sorozat a hétvégén. Poór Brigitta az összetett sorozat és a máltai verseny címvédojeként is áll rajthoz. Célja idén is a gyozelem, mi más is lehetne 1-es rajtszámmal.

Teljes rajtlista

Mindeközben a hosszútávosok sem pihennek. Csoke Balázs és Erdos Péter a Dél-Afrika Ironman-en áll a rajtvonalhoz vasárnap. Balázs az elokelo 21-es rajtszámot kapta a profik mezonyében. Erdos Péter a 18-24 évesek korosztályában küzd meg versenytársaival. Azzal a céllal indult útnak, hogy kijusson a triatlon Mekkájába, Hawaiira, ezért különösen fontos lesz számára a hétvégi versenyen nyújtott teljesítmény.

(Fotó:Felix Sanchez Arrazola)

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...