MTSZ közlemény

2016.05.20.Korábbi hírek

A Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) értetlenül áll a velencei „Find Your Limits!” holnapi versenyének váratlan lefújása, az azzal kapcsolatos indokolás, és a Magyar Triatlon Szövetséget érinto hamis vádak elott.

 

A szervezo cég ügyvezetoje, Csomor Tamás, vitatva az MTSZ jogosítványait az általa rendezett verseny tekintetében, az utolsó pillanatban – a verseny elott két nappal – írásban jelezte, hogy nem járul hozzá az MTSZ Versenyszabályzatában eloírt, az MTSZ által kötelezoen delegálandó – és egyébként az MTSZ által finanszírozott – Technikai Vezeto versenyen való közremoködéséhez. Az MTSZ – a versenyre készülo és benevezett közel 400 sportoló érdekében – a szervezo által eloidézett rendkívüli helyzetre tekintettel lehetové tette, hogy a Versenyszabályzatban eloírt, többek között a sportolók biztonságát szavatoló dokumentáció bemutatásával oldják meg a kialakult helyzetet. Sajnos ez nem történt meg. Így a vonatkozó jogszabályok és az ellenorzés hiánya miatt az MTSZ nem vállalhatott felelosséget a versenyért. Az elégtelen szakmai kontroll és biztonság hiánya miatt a Rendorség a verseny megrendezését megtiltotta.


A Magyar Triatlon Szövetség rendkívüli módon sajnálja a történteket. Minden tole telhetot megtett a helyzet megoldása érdekében.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...