MTSZ Edzőképzés és Konferencia

2017.11.06

A Magyar Triatlon Szövetség Edzői Konferenciája és III. szintű Edzőképzése november első hétvégéjén került megrendezésre Törökbálinton.

 

A rendezvényt Sárfalvi Péter, nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg majd Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója köszöntötte a résztvevőket. Szabó Zita, a Magyar Triatlon Szövetség főtitkára elmondta, mennyire örül, hogy több, mint 110 edző jelent meg a képzésen és hangsúlyozta, sportszakemberként hatalmas felelősséggel tartoznak sportolóikért. A konferencia kiváló alkalomként szolgált, hogy a résztvevő edzők meglevő szaktudásukat tovább fejlesszék, új és hasznos információkat sajátítsanak el. A Magyar Edzők Társaságát Csabai Edvin, sportigazgató képviselte a rendezvényen.

 

Az előadások sorát Sergio Santos, Vanessa Fernandez világbajnok és olimpiai ezüstérmes triatlon versenyző felkészítője nyitotta meg. A volt Portugál és Brazil szövetségi kapitány előszőr reggel majd délután nyűgözte le a résztvevőket szaktudásával. Előadásait nagy érdeklődés övezte, melyekben edzői filozófiájáról és hosszútávú triatlon edzésrendszerről valamint a motiváció kérdéséről beszélt.

 

A sportági fejlesztés lehetőségeiről, edzéselméletekről és edzéselvekről szólt Klink Zoltán előadása, aki a Magyar Női Vízilabda Válogatott, Verrasztó Dávid és Kozma Dominik erőnléti edzője volt, illetve egykori segítője Erdei Zsoltnak és Kammerer Zoltánnak. Mizsér Attila olimpiai bajnok, öttusázó a szakemberek egy másik fontos feladatára, a fiatalok sport felé fordítására hívta fel a figyelmet a konferencia során. Edzőképzés révén a szakemberek vezetői szerepkörének betöltéséről beszélt, valamint arról, hogy milyen kihívásokkal kell megküzdeniük az edzőknek napjainkban.  Az MTSZ konferenciáján részt vett Dr. Boda-Ujlaky Judit, pszichológus, sportpszichológus, egyetemi adjunktus is, aki a sportpszichológia gyakorlati alkalmazásáról tartott előadást.

 

A Magyar Triatlon Szövetség edzőképzési programja a legmagasabb, harmadik szintre lépett a hétvégén és öröm volt látni a konferencia iránti hatalmas érdeklődést. A 110 résztvevő edző közül több, mint 80 a triatlon sportágból érkezett. A rendezvényen a Kiemelt Edzői Programban résztvevő sportágak közül 7 különböző sportág 12 edzője is jelen volt.

 

A triatlon sportágban korábban soha nem látott lehetőségek rejlenek jelenleg, és a sportágfejlesztés egyik fontos eleme az edzők továbbképzése és munkájuknak segítése, amiben a Magyar Triatlon Szövetség törekszik teljes körűen kivenni a részét. 

 

Fotó: Hajdú Lili

Brit siker a tiszaújvárosi vk-n, Bragmayer Zsanett a 10. lett

2018.07.09.

A 2020-as tokiói olimpia májusban indult kvalifikációs sorozatának részét képező 22. ITU Triatlon Világkupa mai női ...

Poór Világkupa győzelme Svájcban, Mester országos bajnok Kaposváron

2018.06.24.

Poór Brigitta ismét tereptriatlon világkupa futamot nyert.