Megvédte bajnoki címét a Tiszaújvárosi TK

2018.05.20

A házigazda Tiszaújvárosi Triatlon Klub elit férfi csapata zsinórban harmadszor védte meg címét a klubcsapat országos bajnokság elit kategóriájában, mely egyet jelentett az abszolút első hellyel. A női abszolút versenyt a Tiszaújvárosi TK utánpótlás együttese nyerte, az elitben első, de  kerékpáros bukás miatt hátrányos helyzetbe került klubtársak előtt.

Óriási részvételi csúccsal  vette kezdetét május 19-én, szombaton  a XXVII. Tisza Triatlon. Hazánk Tiszaújvárosban, a Termálfürdőben és környékén  megrendezett klubcsapat országos bajnokságára nem kevesebb, mint 139 egység adta le nevezését, ami 15 csapattal több, mint eddig bármikor.

Az utánptólás korosztályos csapatok után a felnőttek, majd a szeniorok is megvívták a maguk csatáját. Olimpiai- világ- és Európa-bajnok ökölvívónk, az évek óta a triatlon szerelemeseként is jegyzett Kovács Kokó István ezúttal sem maradt távol egyik kedvenc  versenyhelyszínétől, ezúttal is a Ferencvárosi TC szenior sorát erősítette.

A nap fénypontját az elit kategória képviselőinek csatája jelentette. A tavalyi végeredmény fordított sorrendjében, 2 percenként rajtoló csapatok tagjaira 750 m úszás, 20 km kerékpározás és 5 km futás teljesítése várt. Az időrendből adódóan előbb a női abszolút verseny sorrendje dőlt el. Érdekesség, hogy a két junior Európa-bajnokkal, Putnóczki Dorkával és Mátyus Lilivel felálló hazaiak, - igaz utóbbit kerékpáros bukás hátráltatta a még jobb teljesítményben – a dobogó második fokára szorultak az utánpótlás-2 korosztályos klubtársaik, mögé.  A harmadik helyet az Újbuda fiataljai érdemelték ki.

A férfiaknál a Tiszaújváros már az úszásnál jelezte, hogy idén sem szeretnék átadni az elmúlt két évben elnyert aranyat. Az úszást kereken 9 perc alatt teljesítették, de 2 mp-re ott voltak mögöttük a világkupa-győztes Vanek Ákos vezette budaörsiek. A középső számban már eldőlni látszott az elsőség sorsa, hiszen a középtávú magyar bajnok Hankó Dávid, a junior Európa-bajnok Lehmann Csongor, a felnőtt magyar bajnok Lehmann Bence és német junior válogatott barátjuk, Frederic Funk 25 mp-es előnyre tett szert a Budaörs és a Tiszakécske előtt. A befejező számban a házigazdák még rátettek egy lapáttal és közel egy perces előnnyel nyerték meg az aranyérmet, zsinórban harmadszor megvédve bajnoki címüket, mely a klub történetének tizenegyedik férfi elit klubcsapat aranya. A Tarnai László vezette Tiszakécske lehajrázta a Budaörsöt.

Az esti eredményhirdetést követően a rendező Tiszaújvárosi Triatlon Klub tészta-partyra várta a résztvevőket, akik közül holnap, a XXVII. Triatlon második versenynapján, az egyéni országos ranglista versenyen, a paratriatlon ob-n és a MEFOB  érmekért is verseng majd a 840 (!) tagú mezőny.

 

Végeredmény

Női abszolút: 1. Tiszaújvárosi TK -UP2 (Bóna Kinga, Molnár Sára Kata, Kovács Anna, Tóth Anna, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence, Baráth Tamás) 1:04:06 óra, 2. Tiszaújvárosi TK – Elit (Putnóczki Dorka, Mátyus Lili, Szegedi Sára)1:04:13, 3. Equilor Team Újbuda  SE (Petrov Dorottya, Hortváth Karolina, Peszleg Dominika)1:04:56

Férfi abszolút: 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Hankó Dávid, Frederic Funk, Lehmann Bence, Lehmann Csongor, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence, Baráth Tamás) 54:33 perc, 2. Tiszakécske VSE  (Tarnai László, Badar Gergő, Szilágyi Péter) 55:41, 3. Budaörsi TKE (Király András Benedek, Papp tamás, Kovácshegyi Bence, Vanek Ákos, Bujdosó Ferenc Sámuel) 56:08.

Brit siker a tiszaújvárosi vk-n, Bragmayer Zsanett a 10. lett

2018.07.09.

A 2020-as tokiói olimpia májusban indult kvalifikációs sorozatának részét képező 22. ITU Triatlon Világkupa mai női ...

Poór Világkupa győzelme Svájcban, Mester országos bajnok Kaposváron

2018.06.24.

Poór Brigitta ismét tereptriatlon világkupa futamot nyert.