Magyar ezüst és bronz a román tereptriatlon bajnokságon

2015.09.14.Korábbi hírek

Sportolóink újabb nemzetközi dobogós helyekkel gazdagították a magyar terepsport dicsoségfalát: Mester Bálint ezüst-, Váraljai Vázsony bronzéremmel tért haza a román tereptriatlon bajnokságról.

Erdélyben, Bözöd község mellett rendezték meg a román bajnokság záró futamát, ahol Mester Bálint (X2S Superior TEAM) és Váraljai Vázsony(TEAM Econix) is rajthoz állt. Mindketten ismert versenyzok Erdélyben, hiszen több gyozelmet, dobogós helyet szereztek már. Bálint idén a szakág mindkét számában (tereptriatlon és terepduatlon) magyar bajnoki címet szerzett, így komoly esélyekkel állt a rajtvonalra.

A legerosebb ellenfél a román bajnok Ciprian Balanescu volt, aki Bálinttal fej fej mellett haladt végig. A magyar sportoló jobbak bizonyult az úszásban, kerékpáron váltva vezették a mezonyt, ám a táv második felében Balanescu egy technikás emelkedon elonyt szerzett és Bálint hiába futott jobban, nem tudta megszerezni a gyozelmet. Harmadik helyen Váraljai taktikus versenyzéssel és egyenletes teljesítménnyel érkezett célba.

Mester Bálint így nyilatkozott a célban: „Jó verseny volt ajánlom mindenkinek az erdélyi terepversenyeket. Erdélyben terepkerékpározni sokkal többen szoktak, mint országútizni, ezért ha valaki elkezd triatlonozni, az eloször tereptriatlonon vesz részt. Jó lenne, ha ez Magyarországon is így lenne.”

 

Forrás: www.terepsport.hu

Fotó: X2S TEAM

 

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...