Lehmann Csongor arannyal "köszönt be" a felnőttekhez

2018.05.29

Fantasztikus magyar sikerrel fejeződött be az elmúlt hétvégén, a lengyelországi Olsztyn városában megrendezett felnőtt ETU Triatlon Európa-kupa. Lehmann Csongor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub még junior korú sportolója első felnőtt nemzetközi versenyén rögtön arannyal „köszönt be” a nagyokhoz. 

A lengyelországi sprint távú (750 méter úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás) felnőtt ETU Triatlon Európa-kupán négy U23-as korosztályú versenyzőnk, Sárszegi Noémi, Sebők Klaudia, Lehmann Bence és Papp Tamás állt rajthoz. A "nagyok" mellett a tiszaújvárosiak két junior korú sportolója – Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor - mutatkozott be először a felnőtt nemzetközi mezőnyben, ami azért is fontos, mert ezt követően már főleg ilyen erőpróbákon állnak majd rajthoz. 

-       A lányoknál Dorka az első három között jött ki a vízből, szokásától eltérően gyorsan depózott, majd a későbbi győztessel és második helyezettel megléptek a 20 tagú üldöző-bolytól – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől. Sárszegi Noémi és Sebők Klaudia az elsőkhöz képest 35 mp hátránnyal hagyták el a vizet, egy nagy bolyban kezdték a második számot. Dorkáék kerékpározás közben folyamatosan növelték az előnyt, a 3. kör végén 1:05 perc fórjuk is volt, amiből a  depózásig 55 mp-et meg is tartottak. Noémi a fő bolyban gyakran akciózott, de sajnos az utolsó körben bukásba keveredett, így a verseny feladására kényszerült, míg Klaudia a második depóhoz a főmezőnnyel érkezett.  A szökevény hármasnál a futás elején látszott, hogy a két másik lány gyorsabb lesz. Dorka saját tempóban futott. Sajnos hátulról jöttek a futógépek, a cél előtt 500 m-el még 5. volt, de a végén még ketten megelőzték, annak ellenére, hogy magához és korosztályához képest nem futott rosszul. A verseny előtt a top 10-et célozták meg edzőjével, és ez sikerült! Sebők Klaudia végül a 22. helyen futott be.

-       A fiúk futamában Lehmann Bence a 4-es, öccse, Csongor a 23-as, Papp Tamás a 68-as rajtszámmal indult. Az úszás nem volt konfliktusmentes, Tamás a 3., Csongor a 8., Bence a 12-14. helyen  ért partot.  Csongor a közvetlen élbolyban volt az első váltás után, Bencééknek egy szakadást kellett megoldaniuk, de hamar felértek az elejéhez. A középső szám keménynek és akciódúsnak bizonyult. A boly időnként 40-45 tagot is számlált, de folyamatosan szakadozott. Tamás az utolsó körben egy kicsit "megúszott". Csongor végig elől helyezkedett, a második váltásnál másodikként tette le kerékpárját, jól is ment ki futni, míg Bence a 10. helyet foglalta el ekkor. Csongor végig a 2-3. helyen futott, kontrollálta az eseményeket, miközben mindig más rángatta meg a tempót. Csongornak sikerült elfutnia a ritmust váltó Turbayevskyvel, akit az utolsó 800 méteren leszakított, és a célig már senki nem tudott felfutni rá. Bence sajnos az utolsó 1500 méteren kicsit lassult, ami csak néhány másodpercet de sok helyet jelentett, végül a 19. lett. Papp Tomi a 39. helyen fejezte be a versenyt.

 

Eredmények

Férfiak: 1. Lehmann Csongor (magyar, Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 54:32 perc, 2. Sylvain Fridelance (svájci) 54:34, 3. Gabriel Sandör (svéd) 54:36, …19. Lehmann Bence (magyar, Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 55:26,...Papp Tamás (magyar, Budaörsi Triatlon Klub) 57:11.

Nők: 1. Ekaterina Matjukh (orosz) 1:01:36 óra, 2. Marta Sanchez Hernandez (spanyol) 1:02:01, 3. Nina Eim (német) 1:02:27, …8. Putnóczki Dorka (magyar, Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:02:49., ..22.Sebők Klaudia (magyar, Dr. Bátorfi-Agria)

 

 

 

 

 

Brit siker a tiszaújvárosi vk-n, Bragmayer Zsanett a 10. lett

2018.07.09.

A 2020-as tokiói olimpia májusban indult kvalifikációs sorozatának részét képező 22. ITU Triatlon Világkupa mai női ...

Poór Világkupa győzelme Svájcban, Mester országos bajnok Kaposváron

2018.06.24.

Poór Brigitta ismét tereptriatlon világkupa futamot nyert.