Lehmann Csongor arannyal "köszönt be" a felnőttekhez

2018.05.29

Fantasztikus magyar sikerrel fejeződött be az elmúlt hétvégén, a lengyelországi Olsztyn városában megrendezett felnőtt ETU Triatlon Európa-kupa. Lehmann Csongor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub még junior korú sportolója első felnőtt nemzetközi versenyén rögtön arannyal „köszönt be” a nagyokhoz. 

A lengyelországi sprint távú (750 méter úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás) felnőtt ETU Triatlon Európa-kupán négy U23-as korosztályú versenyzőnk, Sárszegi Noémi, Sebők Klaudia, Lehmann Bence és Papp Tamás állt rajthoz. A "nagyok" mellett a tiszaújvárosiak két junior korú sportolója – Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor - mutatkozott be először a felnőtt nemzetközi mezőnyben, ami azért is fontos, mert ezt követően már főleg ilyen erőpróbákon állnak majd rajthoz. 

-       A lányoknál Dorka az első három között jött ki a vízből, szokásától eltérően gyorsan depózott, majd a későbbi győztessel és második helyezettel megléptek a 20 tagú üldöző-bolytól – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől. Sárszegi Noémi és Sebők Klaudia az elsőkhöz képest 35 mp hátránnyal hagyták el a vizet, egy nagy bolyban kezdték a második számot. Dorkáék kerékpározás közben folyamatosan növelték az előnyt, a 3. kör végén 1:05 perc fórjuk is volt, amiből a  depózásig 55 mp-et meg is tartottak. Noémi a fő bolyban gyakran akciózott, de sajnos az utolsó körben bukásba keveredett, így a verseny feladására kényszerült, míg Klaudia a második depóhoz a főmezőnnyel érkezett.  A szökevény hármasnál a futás elején látszott, hogy a két másik lány gyorsabb lesz. Dorka saját tempóban futott. Sajnos hátulról jöttek a futógépek, a cél előtt 500 m-el még 5. volt, de a végén még ketten megelőzték, annak ellenére, hogy magához és korosztályához képest nem futott rosszul. A verseny előtt a top 10-et célozták meg edzőjével, és ez sikerült! Sebők Klaudia végül a 22. helyen futott be.

-       A fiúk futamában Lehmann Bence a 4-es, öccse, Csongor a 23-as, Papp Tamás a 68-as rajtszámmal indult. Az úszás nem volt konfliktusmentes, Tamás a 3., Csongor a 8., Bence a 12-14. helyen  ért partot.  Csongor a közvetlen élbolyban volt az első váltás után, Bencééknek egy szakadást kellett megoldaniuk, de hamar felértek az elejéhez. A középső szám keménynek és akciódúsnak bizonyult. A boly időnként 40-45 tagot is számlált, de folyamatosan szakadozott. Tamás az utolsó körben egy kicsit "megúszott". Csongor végig elől helyezkedett, a második váltásnál másodikként tette le kerékpárját, jól is ment ki futni, míg Bence a 10. helyet foglalta el ekkor. Csongor végig a 2-3. helyen futott, kontrollálta az eseményeket, miközben mindig más rángatta meg a tempót. Csongornak sikerült elfutnia a ritmust váltó Turbayevskyvel, akit az utolsó 800 méteren leszakított, és a célig már senki nem tudott felfutni rá. Bence sajnos az utolsó 1500 méteren kicsit lassult, ami csak néhány másodpercet de sok helyet jelentett, végül a 19. lett. Papp Tomi a 39. helyen fejezte be a versenyt.

 

Eredmények

Férfiak: 1. Lehmann Csongor (magyar, Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 54:32 perc, 2. Sylvain Fridelance (svájci) 54:34, 3. Gabriel Sandör (svéd) 54:36, …19. Lehmann Bence (magyar, Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 55:26,...Papp Tamás (magyar, Budaörsi Triatlon Klub) 57:11.

Nők: 1. Ekaterina Matjukh (orosz) 1:01:36 óra, 2. Marta Sanchez Hernandez (spanyol) 1:02:01, 3. Nina Eim (német) 1:02:27, …8. Putnóczki Dorka (magyar, Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:02:49., ..22.Sebők Klaudia (magyar, Dr. Bátorfi-Agria)

 

 

 

 

 

Tereptriatlon sikerek a hétvégé

2018.06.04.

Poór Brigitta világkupa győzelme, Mester Bálint ezüstérme

Megvédte bajnoki címét a Tiszaújvárosi TK

2018.05.20.

Óriási részvételi csúccsal vette kezdetét május 19-én, szombaton....