Lehmann arany, Putnóczki ezüst, Soós bronz a junior Európa-kupán

2017.07.25.Korábbi hírek

A sikeres szombati elodöntok után érmes reményekkel várhattuk a mindkét nem döntoit.

Eloször a hölgyek „csobbantak” a tiszaújvárosi Dísz tó kellemesen meleg vizébe. Putnóczki Dorka jó szokásához híven elso helyen hozta le az 500 méter úszást és egyedül vághatott neki a 12 kilométeres kerékpártávnak. Nem sokáig maradhatott egyedül, az öt körösre tervezett pálya második körében utolérte egy négy fos üldözo csapat. Mögöttük két nagyobb bolyban a többi magyar közeledett, de a végére így is megoriztek egy keveset az elonyükbol. A záró 3,6 kilométeres futás elején már látszott, hogy itt ma csak az érem színe lesz kérdés. Dorka, kanadai és brit társával remekül tartotta a lépést, a második bolyból pedig Rojik Dóráért izgulhattunk leginkább, hogy mennyire tud felfutni. Végül Dorka az utolsó körben lemaradt tengerentúli versenytársától, így legjobb európaiként lett ezüstérmes az Európa-kupán. Dóri remek hajrával az ötödik helyen futott be. A nagyszero tiszaújvárosi közönség örömére, még egy tízen belüli helyezést szállított Mátyus Lili, ki a nyolcadik pozícióban ért célba. A többi magyar is kitett magáért. Botka Anikó 14., Ferenczi Nikolett 15., jakab Ilka 17., Bukovszki Tünde 18., Soós Fanni 19., Petrov Dorottya 20., Ramor Korinna 29. helyen fejezte be a versenyt.

A csodás felvezetés után még izgatottabban várta a nagyszero publikum a fiúk versenyét, ahol a címvédo Soós Gergo 1-es rajtszámmal, a junior Európa-bajnoki harmadik helyezett Lehmann Csongor 11-essel indulhatott el a döntot kiharcoló kilenc fos magyar kontingensbol. Csongor nem sokáig tudta titokban tartani milyen szándékkal érkezett. Úszás után elsoként ért a depóba, nem sokkal mögötte Karai Botond, Soós Gergo, Dévay Zsombor, Arany Attila. Kerékpáron összerázódott a mezony és egy húsz fos álló elso boly szállt le a kerékpárról. Csongor, Gergo és Zsombor hamar hatod magukkal maradtak és a létszám egyre fogyott. Az utolsó körre már Eb bronzérmes versenyzonk ment ki elsonek és nem is hagyott kétséget afelol, hogy megnyeri a versenyt. A második helyért Soós Gergo küzdött portugál ellenfelével és végül célfotóval maradt alul vele szemben, így tavalyi gyozelme után, most egy harmadik helynek örülhetett az Eb-n hatodik helyet szerzo versenyzonk. Dévay Zsombor egy héttel az ifjúsági Eb után hatodik helyen zárt a juniorok között, Arany Attila 14., Kovács Balázs 20., Karai Botond 22., Józsa Botond 25., Kanyik András 26., Karai Levente 27.

eredménylisták

videó a befutóról

Borítókép: facebook/tiszaujvarosi triatlon klub

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...