Közlemény a Find Your Limits! Tri Series velencei versenyrol

2016.05.21.Korábbi hírek

A Magyar Triatlon Szövetség közleménye a Find Your Limits! Tri Series velencei versenyállomásának szervezok általi váratlan eltörlésérol:

Mindenekelott az MTSZ együttérzését fejezi ki minden versenyzovel, aki nevezett, felkészült és tervezett elutazni, vagy akár már meg is érkezett Velencére, a Find Your Limits! Tri Series állomására.

A szervezo cég ügyvezetoje, Csomor Tamás az MTSZ tájékoztatása nélkül a versenyt megelozo napon tette közzé a verseny lefújását.
Közleményében a Triatlon Szövetséget tette felelossé az eseményekért, a Szövetség azonban a szervezo által cserbenhagyott sportolók érdekében konkrét adatokat szeretne közzétenni a valós helyzet megismertetése céljából:
 

2016. május 19-én (csütörtökön) Csomor Tamás a szervezo cég ügyvezetoje írásban tájékoztatta a Magyar Triatlon Szövetséget, hogy nem hajlandó hozzájárulni, hogy az MTSZ technikai felügyelot delegáljon az általa rendezett Find your limits állomására. A szóbeli egyeztetés során elhangzottak alapján ugyanis ezek az események – saját bevallása szerint – nem triatlon versenyek (!), és nem tartoznak a Magyar Triatlon Szövetség égisze alá, nem a Magyar Triatlon Szövetség versenyrendszerének a részei.

Mindezt tette annak ellenére, hogy az MTSZ már hónapokkal ezelott kijelölte a velencei verseny technikai felügyelojét ezzel is hozzájárulva, hogy az esemény létrejöhessen, továbbá annak fényében, hogy saját versenykiírásában rögzítette: a versenyen „az MTSZ Versenyszabályzatát kell alkalmazni”.

Mindössze ketto (!) nappal a verseny elott a szervezo cég az MTSZ technikai felügyelojét kizárta a verseny területérol, megakadályozva, hogy a szakmai feltételek meglétét ellenorizhesse. Ennek ellenére a versenyszabályzatban rögzített dokumentumok bemutatásával megkaphatták volna az engedélyt. Ezeket a dokumentumokat azonban Csomor Tamás nem volt hajlandó átadni az MTSZ-nek.

A Fejér Megyei Rendor-fokapitányság annak fényében, hogy Csomor Tamás a szervezo cég ügyvezeto igazgatója a sportági szakszövetség szakmai támogatását nem fogadta el így a hatályos Sporttörvény 65.§ (4) bekezdése alapján nem rendelkezett a szükséges engedéllyel a verseny megrendezésére, a fokapitányság nem vállalta a Velencei-tavi Vízi Sportiskola területén rendezendo Find Your Limits! Tri Series triatlonversenyek kerékpár- és futóútvonalainak lezárását és biztosítását.

Továbbá, a szervezok biztonsági intézkedései hiányosak voltak, ugyanis az Országos Mentoszolgálat írásban rögzítette, hogy a versenyrol semmilyen formában nem értesültek.

A kialakult helyzet végtelenül elszomorító, ugyanis a versenyszervezo cég saját elveit védve cserbenhagyta azokat a versenyzoket, akik már hónapok óta készültek a megmérettetésre.

A Magyar Triatlon Szövetség minden támogatást megadott a Find Your Limits Tri Series lebonyolításához, Csomor Tamás ügyvezeto igazgató úrnak mégis fontosabb volt, hogy saját elvei mellett kitartson, ezzel vállalva azt, hogy inkább eltörli a több száz résztvevos saját versenyét.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...