Indul a jelentkezés az Ifj. Márkus Gábor Alapítvány pályázatára

2017.09.29

Abból a szempontból nem volt új a nap alatt, hogy az „Ifj. Márkus Gábor Alapítvány a magyar triatlonsportért” korábbi díjazottjai – az eddigiekhez hasonlóan - 2017-ben is egyre-másra érték el szép sikereiket a nemzetközi porondon.  Amennyiben ez a tendencia folytatódik, az idei pályázati kiírást elbíráló kuratórium tagjainak megint nem lesz könnyű dolga a két támogatott kiválasztásakor.

 

Mint ismeretes, a Magyar Triatlon Szövetség, a tiszaújvárosi TVK-Mali Triatlon Klub és magánszemélyek 1999-ben hozták létre az Alapítványt Ifj. Márkus Gábor emlékére azzal a céllal, hogy elősegítse és támogassa a magyar triatlonsport fejlődését, népszerűséget, munkáját, biztosítsa az ehhez szükséges feltételeket. A beérkezett pályázatok közül a kuratórium évente 1 fő tiszaújvárosi és 1 fő magyar, 23 évnél fiatalabb tehetséges triatlon versenyzőnek nyújt anyagi támogatást, olyanoknak, akiket komoly hazai, illetve nemzetközi eredmények elérésére tartanak alkalmasnak.

 

Számos példát lehetne felsorolni annak bizonyságára, hogy az alapítvány támogatottjai közül az elmúlt esztendőkben kik váltották be legjobban a hozzájuk fűzött reményeket, de ezúttal - az aktuális kiírást megelőzően - csak a 2017-es esztendő legszebb eredményeire szorítkozunk.

 

A 2013-as „befutó”, Bragmayer Zsanett (575 Equilor Team Újbuda) a hazai rendezésű, velencei U23-as Európa-bajnokságon ezüstérmes lett, míg a rotterdami U23-as világbajnokságon a top 10-ben, pontosabban a nagyon előkelő 7. helyen zárt. A 2015-ben díjazott Putnóczki Dorka (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) első éves juniorként a mix-váltó tagjaként Európa-bajnok lett Kitzbühelben, a korosztályos világbajnokságon a 13. helyet érdemelte ki, míg a tiszaújvárosi Európa-kupán ezüstérmes lett.

 

A 2016-ban támogatott két versenyző közül Bicsák Bence (Pécsi SN Zrt.) Európa-bajnok lett Velencén, az U23-as korosztályban és a felnőttek között megnyerte a tiszaújvárosi világkupa-futamot. A tavalyi tiszaújvárosi díjazott, Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) sem akármilyen szezont produkált, tagja volt az Ausztriában Európa-bajnok magyar mix-váltónak, bronzérmet vehetett át a kontinens-bajnokság egyéni eredményhirdetésén, a hollandiai világbajnokságon – első éves juniorként – a 7. helyet harcolta ki, melyre nyolc éve nem volt példa a magyar férfi versenyzők között. Csongi mindezek mellett nem talált legyőzőre a tiszaújvárosi junior Európa-kupán sem.

 

Az alapításkor megfogalmazott célok folyamatosan maximális megvalósítása mellett és a fentiek figyelembevételével elmondható, az idei pályázatra jelentkezők, az új támogatottak igazán illusztris társaságba kerülhetnek. 

 

Ifj. Márkus Gábor Alapítvány Pályázati kiírása

Négy kategóriában is díjazott triatlonosok

2018.02.19.

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub képviseletében – a 2017-es teljesítmények alapján - Putnóczki Dorka, Lehmann Csongor, a ...

2018.évi díjtételek

2018.02.09.

A Magyar Triatlon Szövetség ezúton tájékoztatja Önöket, miszerint 2018. évben az egyes díjak, az alábbiak szerint ...