Yokohama World Triathlon Series

2016.05.14.Korábbi hírek

A noi versenyt Gwen Jorgensen nyerte, aki sorozatban negyedszer végzett az élen Yokohamában. Remek, 32:15-ös futóideje sokkolta a mezonyt. A második helyet az ausztrál Ashley Gentle szerezte meg, úgy hogy a kerékpározás során 30 másodperces hátrányt kellett ledolgoznia gyengére sikerült úszása után. Végig vele tartott a hazai pályán versenyzo Ai Ueda, aki végül bronzérmes lett. Zsófi az elejétol a mezony hátsó felében volt, együtt ért partot a késobbi dobogósokkal, de o ma nem tudott extrát hozzátenni és ez a 41. helyre volt elég.

Noi eredménylista

A férfiaknál folytatódott a spanyol hegemónia, ami a dobogó felso fokát illeti. Mario Mola, idei harmadik WTS gyozelme alkalmával ismét megmutatta, hogy komoly esélyese, akár az aranynak is Rióban. Mögötte kisebb meglepetés született, bár jobban meggondolva a mai triatlonban már nincsenek meglepetések. Második a mexikói Cristano Grajales, harmadik a norvég Kristian Blummenfelt. A norvég, aki múlt héten Világkupát nyert Cagliariban, egy ideig még Mola tempóját is bevállalta futáson, végül hajrá versenyben kapott ki mexikói ellenfelétol. Mindketten eloször állhattak WTS dobogóra és nemzetük is eloször került érmes helyre ezen a szinten. Az, hogy élmezonybol nyolcan! is harminc percen belül futották a 10 kilométert sok mindent elárul a mezony soroségérol.

Tamás nem kis teher tudatában állhatott rajthoz. Ha minden szerencsésen alakul, akár a verseny végén kvótát ünnepelhetett volna. Ennek ellenére vagy pont ezért, simán kijött a mezonnyel úszáson, kerékpáron sem akadt gondja, de sajnos a záró 10 kilométer ma kicsit soknak bizonyult. 33. helye most pontokban nem sokat ért, de közvetlen ellenfeleivel összevetésben nem változott a helyzete, így reménykedve várhatjuk a az ITU hivatalos kvóta kiosztását a jövo héten.

Férfi eredménylista

Így ér tehát véget. Végeredményben három versenyzonk már biztosan ott lehet augusztusban a Copacabana fövenyén, hogy a rajtot jelzo dudaszóra 54 társával a habokba vesse magát és az Olimpián képviselhesse hazánkat.

Olimpiai kvalifikációs listák: noi, férfi

borítóképen: Tóth Tamás

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...