XXIX. ITU Kongresszus

2016.12.12.Korábbi hírek

A Nemzetközi Triatlon Szövetség a XXIX. Kongresszusát Madridban tartotta a hétvégén, amely eseményen a Magyar Triatlon Szövetség delegációja is részt vett. A négy napos rendezvény programjában szerepelt számos kerekasztal beszélgetés, bizottsági és kontinentális szövetségi találkozók, továbbá tisztújítás is.
A Nemzetközi Triatlon Szövetség elnökét, Marisol Casado-t megerosítették tisztségében, így nyolc évvel elso kinevezését követoen újból Madridban választották meg az ITU élére. A Kongresszuson részt vett Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is. Beszédében nagyon elismerosen beszélt a triatlon sportágról és annak dinamikus fejlodésérol, továbbá szó esett a soron következo tokiói olimpiáról is.
 
A Magyar Triatlon Szövetség sportdiplomáciai törekvéseinek köszönhetoen a Konferencia során megduplázta a magyar bizottsági tagok számát; Dr Varga Bélát a Technikai Bizottság tagjává, Dr. Gályász Andrást pedig az Orvosi Bizottság tagjává választották.
 
A XXIX. Kongresszus során szó esett a 2017. februárjában Budapesten megrendezésre kerülo I. Versenyszervezoi Konferenciáról, ami a Magyar Triatlon Szövetség közremoködésével jön létre.
A madridi találkozó remek alkalom volt az MTSZ számára új kapcsolatok kialakítására valamint a meglévok mélyítésére foként a szomszédos országokkal.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...