Világversenyek hétvégéje

2017.07.12

Miközben elit és ifi válogatottunk már a hétvégére élez a jövő évi sprint távú Eb pályáján Dévay Márk ért el egy figyelemre méltó negyedik helyet.

Az észtországi Tartuban rendeztek Európa kupát vasárnap. Fiatal versenyzőnk Dévay Márk az úszást végig vezetve az első helyen ért partot és kezdhette meg a 20 kilométeres kerékpározást. Egy ideig szökésben is volt egyedül, végül egy nagyobb bolyban Lehmann Bencével és Vanek Ákossal együtt szállhatott le a futásra. Márk végig tartotta a lépést az élcsoporttal és mindössze két másodperccel maradt le a dobogóról. Lehmann Bence 13., Vanek Ákos 16. helyen végezve gyűjtött értékes világranglista pontokat.

A hölgyek között is három magyar induló volt. Sárszegi Noémi hetedik, Bicsák Flóra tizenhetedik, Fuchs Dóra huszonötödik helyen végzett.

bővebb beszámoló a versenyről

Ezen a héten az ifi versenyzőink mérettetik meg magukat a Baltikumban. A litvániai Panevezys látja vendégül a tavaly Tiszaújvárosban nagyszerűen bemutatkozott Ifjúsági Európa-bajnokságot. Csütörtökön a selejtezőkkel kezdődik meg a versenyfolyam, majd szombaton reméljük minél több magyarért lehet majd szurkolni az ’A’ döntőkben. A fesztivál jellegű eseménysor vasárnap a mix váltók versenyével zárul.

A népes mezőnyben nem lesz könnyű megismételni a tavalyi sikereket, amikor az egyéni versenyekben két negyedik hellyel zártunk, majd a váltóban egy ezüstérmet harcolt ki a magyar csapat. A válogatott kedden utazott ki a helyszínre, szerdán a pályabejárásokkal kezdődik meg a hivatalos program. A csapat tagjai: Ferenczi Nikolett, Tóth Anna, Peszleg Dominika, Rojik Dóra, Dévay Zsombor, Kovács Balázs, Karai Levente, Kiss Gergely.

rajtlisták, információk

Szintén északon de jóval nyugatabbra, Hamburgban rendezik a Világbajnoki széria következő állomását és a Mix váltó Világbajnokságot. Szombaton az egyéni futamokban rajthoz áll Kovács Zsófia, Bragmayer Zsanett és Faldum Gábor.

A vasárnapi váltóversenyen Tóth Tamással kiegészülve küzd majd a három versenyző egy minél előkelőbb helyezésért a huszonegy csapatot felvonultató mezőnyben.

rajlisták, információk

Borítókép: etu.triathlon.org