Világbajnokság – harmadik napi beszámoló

2015.09.20.Korábbi hírek

A harmadik nap eseményeivel véget értek a 2015. évi Triatlon Világbajnokság versenyei. Az idojárás és az amerikai szabályok továbbra sem segítik egy ilyen méreto triatlon esemény megszervezését. Az éjszakai hullámzás megrongálta a Michigan tavon ringatózó ponton hídját, így az egész szerkezet instabillá vált. Emiatt az elit férfiak versenyét az U23-as versenyek pályáján rendezték meg. A verseny tétje természetesen nem lett kisebb ezáltal és a feszültséget szinte tapintani lehetett a sportolók beszólításánál.

A nap egyik legnagyobb kérdése az volt, hogy sorozatban harmadszor, összesen ötödször is világbajnok lesz-e Javier Gomez a sportág spanyol legendája vagy hatalmas meglepetésre sikerül valakinek letaszítani trónjáról. Honfitársa Mario Mola – a WTS sorozatban második helyen álló versenyzo – mindent megtett az ügy érdekében és nagy csatában le is gyozte Gomezt, ám a címvédo második helye itt a Grand Finalben az összesítésben így is a világbajnoki címet jelentette számára.

A mi számunkra valamivel kisebb volt a verseny tétje, hiszen Faldum Gábor a 21. helyen állt a világbajnoki sorozatban, ám tudni lehetett, hogy egy jó szerepléssel, akár még elorébb is léphet. Ennek megfeleloen remekül úszott, kerékpáron végig jól helyezkedve az elso bolyban tekert, majd egy szolid futással a 25. helyen zárta a versenyt. Számára ez az összetettben a 19. helyet jelentette, ami a WTS indulása óta a legjobb magyar eredmény. A mai versenyen Tóth Tamás nem sokkal maradt el tole és 27. helyen ért célba tovább erosítve pozícióját az olimpiai kvalifikációban. Gyengébben sikerült úszása után a végére teljesen felzárkózó harmadik bolyban kezdte meg a kerékpárt, majd futáson a verseny végéig tartott a lépést Gáborral. o az összetettben az év eleji gyengébb teljesítménye miatt hátrébb végzett, de 50. helye nem alábecsülendo az évrol-évre erosödo mezonyben.

A zárónapon rendezték az Age Grouposok olimpiai távú Világbajnokságát is. Varga Renáta a 30-34-es korosztályban 50. helyen végzett, Ács Péter a 132 indulót felvonultató 45-49-es korosztályban a 9. helyet szerezte meg!

Gratulálunk!

Lipták Tamás

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...