Világbajnokság – elso napi beszámoló

2015.09.18.Korábbi hírek

A Triatlon Világbajnokság elso napján reggel hétkor rajtolt az U23-as fiúk versenye. Bicsák Bence és Király István képviselték a magyar színeket a mezonyben. Az indulók között ott volt az Európa játékok gyoztese, Benson, az U23-as Európa-bajnok Castro és a tavalyi junior VB 2. helyezettje az ausztrál Birtwhistle és még jó néhányan, akik esélyesek lehettek elcsípni egy érmet.

Az elso szám után, Bence a középmezonyben, Isti kicsit leszakadva, fél perccel késobb ért partot. Kerékpáron két nagyobb és több kisebb boly alakult ki, Bence sokáig a másodikban a végén az elsoben tekert. Isti sokat vállalva 1:30 hátránnyal szállt le az élmezonyhöz képest öt társával együtt. Futáson már látszott, hogy ez ma nem Bence versenye lesz, de Isti nagyon szépen mozogva egyenletesen haladva, darálta be az elso boly gyengébb futóit. Ez a futás mint késobb kiderült a mezony nyolcadik legjobb ideje volt és a 21. hely elérésére volt elegendo. Bence a 27. helyen fejezte be a versenyt teljesen kiadva magából mindent.

Az Age Group futamokban Lenti Anitának szurkolhattunk a nap folyamán. Az 50-54 évesek kategóriájában az szerdai aquatlon után sprint távon triatlonban  is sikerült negyedik helyen célba érnie.

Az igazi izgalmak délután következtek. Eredetileg 16:30-ra volt meghirdetve a junior fiúk versenyének rajtja. A rendezok egy Chicago környéki vihar miatt eloször késobbre halasztották a rajtot, majd duatlonra változtatták a versenyt. Ezzel lehet vitatkozni, nem fontos elfogadni, de miután az amerikai szabályok meglehetosen komolyak, így az ITU és a rendezoség semmit nem tehetett a parti orség és a rendorség tiltásával. A rajt végül 18:10-kor volt és a következo egy órában fény derült arra, hogy mi lenne, ha triatlonosok is indulnának duatlon versenyeken. Óriási tozijáték vette kezdetét, már az elso méterektol és a vizes, csúszós pályán ez szépen szedte is áldozatait. Szerencsére a magyar indulók – Dévay Márk és Lehmann Bence – nem került bele egy bukásba sem, ám versenyzésükre láthatóan rányomta bélyegét a sok halogatás és a verseny forma váltás. A korosztály két kiemelkedo tudású úszójaként, nem sikerült túl jól az elso futás és bár mindkét fiú kiválóan kerékpározott igazán kiemelkedo eredményt nem tudtak elérni. Márk a 26. Bence 37. helyen ért célba a második futást követoen a 75 fos mezonyben. Elozetesen ennél mindenképpen jobbat vártunk, igaz akkor még triatlonban gondolkoztunk.

A nap minden magyar versenyzojének gratulálunk!  

Lipták Tamás

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...