Tereptriatlon világkupa gyozelemmel kezdte Máltán Poór Brigitta a 2018-as évet

2018.04.16.Korábbi hírek

Tereptriatlon világkupa gyozelemmel kezdte Máltán Poór Brigitta a 2018-as évet

 

Az idei év elso tereptriatlon világkupafutamán Poór Brigitta szenzációs gyozelemmel nyitotta az idényt. Tavaly az éves összesítésben csak néhány ponttal maradt le az Európa-kupa gyozelemrol, idén ezt a trófeát is be szeretné gyojteni, a máltai elso hellyel bemutatkozott a versenytársainak.

 

Az úszást az angol Nicole Walters toronymagasan vezette, Poór több mint 1 perccel késobb lépett a kerékpáros depóba. Azonban a nehéz monti pálya igazán Briginek kedvezett, az elso 15 km után már 2 perccel vezetett. A terepfutást magabiztos elonnyel kezdte, az utóbbi években hatalmasat fejlodött ebben a sportágban is, így közel 5 perc elonnyel ért célba az osztrák Carina Wasle elott. Harmadik helyen a többszörös bajnok cseh olimpikon Helena Erbenova Karaskova érkezett.

 

Poór Brigi a célban:

„Nagyon örülök az újabb gyozelemnek, és a sikeres szezonkezdetnek, de szerencsém is volt, hiszen Nicole defektet kapott, így nem tudta bizonyítani, milyen eros. A legjobb formámat szeretném folyamatosan hozni, úgy érzem jól sikerült április közepére idozíteni.”

 

A szigeten hatalmas örömmel fogadták a magyar sportolót, hiszen eddig 3 alkalommal sikerült az aranyérmet megszereznie, a helyi média kiemelten foglakozott a bajnokkal. A negyedik gyozelmét a nemzetközi portálok is méltatták, hiszen nemcsak a mezony volt eros, hanem a pálya is más volt, mint az eddigi években.

 

1. Poór Brigitta HUN 2:42:29

2. Carina Wasle AUT 2:47:14

3. Helena Erbenova Karaskova CZE 2:49:01

4. Morgane Riou FRA 2:54:20

5. Maud Golsteyn NED 3:01:12

 

A férfiaknál a spanyol Roger Serrano gyozött, a rajttól kezdve folyamatosan hihetetlen szoros csatában az üldözokkel. A második helyezett spanyol Victor del Coral (aki Visegrádon Európa-bajnoki címet szerzett a X2S által rendezett kontinens viadalon) a nap legjobb futóidejével hatalmas tempóban 6 mp hátránnyal érkezett célba a két és fél órás verseny után! A harmadik helyen a német Max Sasserath 36 mp-cel késobb érkezett célba.

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Foto: XTERRA

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...