Tereptriatlon világkupa győzelemmel kezdte Máltán Poór Brigitta a 2018-as évet

2018.04.16

Tereptriatlon világkupa győzelemmel kezdte Máltán Poór Brigitta a 2018-as évet

 

Az idei év első tereptriatlon világkupafutamán Poór Brigitta szenzációs győzelemmel nyitotta az idényt. Tavaly az éves összesítésben csak néhány ponttal maradt le az Európa-kupa győzelemről, idén ezt a trófeát is be szeretné gyűjteni, a máltai első hellyel bemutatkozott a versenytársainak.

 

Az úszást az angol Nicole Walters toronymagasan vezette, Poór több mint 1 perccel később lépett a kerékpáros depóba. Azonban a nehéz monti pálya igazán Briginek kedvezett, az első 15 km után már 2 perccel vezetett. A terepfutást magabiztos előnnyel kezdte, az utóbbi években hatalmasat fejlődött ebben a sportágban is, így közel 5 perc előnnyel ért célba az osztrák Carina Wasle előtt. Harmadik helyen a többszörös bajnok cseh olimpikon Helena Erbenova Karaskova érkezett.

 

Poór Brigi a célban:

„Nagyon örülök az újabb győzelemnek, és a sikeres szezonkezdetnek, de szerencsém is volt, hiszen Nicole defektet kapott, így nem tudta bizonyítani, milyen erős. A legjobb formámat szeretném folyamatosan hozni, úgy érzem jól sikerült április közepére időzíteni.”

 

A szigeten hatalmas örömmel fogadták a magyar sportolót, hiszen eddig 3 alkalommal sikerült az aranyérmet megszereznie, a helyi média kiemelten foglakozott a bajnokkal. A negyedik győzelmét a nemzetközi portálok is méltatták, hiszen nemcsak a mezőny volt erős, hanem a pálya is más volt, mint az eddigi években.

 

1. Poór Brigitta HUN 2:42:29

2. Carina Wasle AUT 2:47:14

3. Helena Erbenova Karaskova CZE 2:49:01

4. Morgane Riou FRA 2:54:20

5. Maud Golsteyn NED 3:01:12

 

A férfiaknál a spanyol Roger Serrano győzött, a rajttól kezdve folyamatosan hihetetlen szoros csatában az üldözőkkel. A második helyezett spanyol Victor del Coral (aki Visegrádon Európa-bajnoki címet szerzett a X2S által rendezett kontinens viadalon) a nap legjobb futóidejével hatalmas tempóban 6 mp hátránnyal érkezett célba a két és fél órás verseny után! A harmadik helyen a német Max Sasserath 36 mp-cel később érkezett célba.

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Foto: XTERRA

MTSZ Egyesületi támogatás

2019.05.27.

A Magyar Triatlon Szövetség számára a rendelkezésre álló források lehetővé teszik, hogy az egyesületek által megfogalmazott ...

Újra indul az I. szintű edzőképzés

2019.05.10.

Balatonmáriafürdő ad otthont a soron következő Triatlon Sportág edzői képzésnek, melyet a Magyar Triatlon Szövetség megbízásából, ...

Sűrű hétvége

2019.04.26.

Izgalmas és eseménydús hétvége előtt állunk.