Közlemény

2015.05.20.Korábbi hírek

Tisztelt Egyesületek, Versenyzok!

 

A 2015. évi versenyszezon indulásakor sokan értetlenül álltunk a rendszer akadozása elott. Nem értettük, miért van szükség versenyzoi adatok – például a chip-számok – újbóli megadására, miért nem moködik egy szövetséghez méltó honlap stb. Az elmúlt idoszak nehézségeihez az alábbiakban némi háttér-információval próbálunk szolgálni.

Az elnökség a jelentkezo problémákkal kapcsolatban a titkárságtól a következo tájékoztatást kapta:

Honlap

Az MTSZ honlap korábbi üzemeltetojétol megbízása megszonésekor a honlaphoz tartozó adatállományt meglehetosen nehézkesen tudta megkapni az új honlapot fejleszto cég. Az adatok feltöltése jelentos manuális munka után történt meg, egy részük a mai napig kezelhetetlen. A tervek szerint az új honlap végleges formájában olyan új funkciókkal rendelkezik majd, mint a ranglisták automatikus kezelése, egyesületi felhasználói felületek biztosítása, on-line nevezések lehetosége. Addig is a ranglisták frissítése manuálisan történik, de a versenyek után néhány napon belül jelenleg már elérheto. Az elmúlt napokban végre a honlap felületén is észreveheto a háttérben elvégzett munka egy része – informatívabb lett. A funkciók ettol kezdve folyamatosan bovülnek.

Licensz/chip adatbázis:

A Magyar Triatlon Szövetség adatbázisát megbízási szerzodés keretében vállalkozó kezelte. Az adatbázisról a Szövetség a korábbi idoszakokban másolattal nem rendelkezett. A szövetség többszöri felszólítás után a mai napig nem kapta meg az adatbázist, a versenyszezon beindulásával ezt a bázist újra kell építenünk.   A szövetség jelenleg csak a 2015-ös licenckérelmek alapján közel 1800 versenyzo adatait tartja nyilván. Sajnos ez az adatbázis tartalmazhat hibákat, de ez annak köszönheto, hogy visszamenoleg nincs adatbázis, amivel ellenorizheto lenne a versenyengedély kérokön szereplo adatokat. (Nincs sem 2014-es, sem korábbi teljes versenyzoi adatbázis, sem chipes adatbázis.) A lista a versenyrol versenyre bovül, hamarosan véglegessé válik, és lassan a versenyzoket érinto kellemetlenségek csökkennek.

A fent ismertetett információk ismeretében kérjük további együttmoködo megértéseteket!

 

                                                                                                                              Lehmann Tibor

                                                                                                                             szakmai alelnök

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...