Európa-bajnok a magyar mix váltó csapat

2017.06.21.Korábbi hírek

Az ausztriai Kitzbühel adott otthont az idei rövid távú Triatlon Európa-bajnokságnak, ahol népes csapat képviselte hazánkat.

A péntek a paratriatlonisták versenyeivel kezdodött A szakadó esoben megrendezett versenyen Lévay Petra a hatodik, Boronkay Péter a hetedik helyen végzett a PTS5-ös kategóriában.

A délután már a junior lányokról szólt. Az idonként eleredo esoben, sajnos a magyarok sem úszták meg bukás nélkül. Putnóczki Dorka egy szerencsétlen esés után 24., Mátyus Lili 30., Soós Fanni pedig 39. helyen ért célba.

A napot az elit nok versenye zárta. Kovács Zsófia, riói olimpikonunk kilencedikként lépte át a célvonalat.

A junior fiúk szombat kora délután sorakoztak fel a rajtnál hovös, szeles, de legalább száraz idojárási körülmények között. A fiatalokra jellemzo folyamatosan hatalmas iramban zajló versenyen végül megszületett az elso magyar érem is a hétvégén. Lehmann Csongor a dobogó harmadik fokára állhatott fel izgalmas hajrában elmaradva az elso kettotol. A bronzérmes befutó utánNem sokáig pihenhettek a magyar szurkolók, hiszen a hatodik helyen Soós Gergo érkezett, még Arany Attila 43., Papp Tamás 48. lett.

Az elit férfiak mezonyében két portugál is dobogós helyezést szerzett. Világbajnok bronzérmes sportolónk, Bicsák Bence 37.-ként ért célba élete elso felnott Európa-bajnokságán.

Az igazi csattanó vasárnap érkezett, az EB utolsó napján. A frissen az olimpiai mosorba került mix váltó versenyben a Mátyus Lili, Soós Gergo, Putnóczki Dorka Lehmann Csongor összeállítású junior magyar csapat Európa-bajnok lett. Versenyzoink ezzel a versenyszám 2009-es bevezetése óta eloször szereztek aranyat hazánknak. Az alaposan megfiatalított felnott csapat – Bragmayer Zsanett, Dévay Márk, Kovács Zsófia, Bicsák Bence – a 9. helyen zárta a versenyt.

Amator versenyzoink is szépen szerepeltek az EB-n. Korcsmárosné Víg Rozália 19. (Ag55-59), Kuttor Csaba 3. (Ag40-44), Hadházi Máté 12. (Ag25-29), Dr Czigány Róbert 13. (Ag45-49) helyen végzett a népes mezonyöket felvonultató korosztályos futamokban.

Japánban is magyar sikernek tapsolhatott a közönség vasárnap. Tóth Tamás a Gamagoriban rendezett Ázsia kupán állt rajthoz és növelte a hétvégén megszerzett aranyaink számát. A tiszaújvárosi világkupához hasonló – elodönto/dönto rendszero – versenyen két másodperccel elozte meg a második Copelandet (AUS) és a harmadik Wardot (NZL) is.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...