Boronkay terepduatlon Európa-bajnok, Mester Bálint 8. Erdélyben

2017.07.30.Korábbi hírek

Boronkay terepduatlon Európa-bajnok, Mester Bálint 8. Erdélyben

 

A Marosvásárhelyen megrendezett kontinens viadalon Boronkay Péter aranyérmet szerzett a paratriatlonisták között. A nehéz és kihívásokkal teli pályán óvatosan versenyzett, hiszen szombaton a tereptriatlon EB-n is rajthoz áll. Mester Bálint az eros elit mezonyben 8. helyen ért célba.

 

Marosvásárhelyen, a helyi szabadido és kiránduló központban és a környezo erokben jelölték ki a pályát a helyi szervezok, a tavalyinál gyorsabb, de korántsem könnyebb nyomvonallal.

 

Boronkay óvatosan kezdett, kerékpáron sem adta ki az össze energiáját, de az utolsó terepfutáson megmutatta, hogy mire képes.

 

Mester Bálint az európai elit versenyzok között állt rajthoz, lehetoségeihez képest messze túlteljesítve az elvárásokat. Ráadásul 3 alkalommal kapott büntetot (alkalmanként 15mp-t), így a 13. helye még jobban elismerésre méltó. Az utolsó terepfutáson a 7. legjobb idot teljesítette.

 

Szombaton és vasárnap a tereptriatloné a foszerep, még erosebb és nagyobb létszámú nemzetközi mezonnyel. Itt esélyesként áll rajthoz Poór Brigtta is a vasárnapi elit futamban. Bálint és Péter szintén harcba szállnak a helyezésekért.

 

Poór Brigi: „A pálya rendkívül gyors, meg egyelore nem tudom eldönteni, hogy fekszik e ez most nekem vagy nem. Egy biztos az XTERRA  futamokon egészen más távokhoz és nehezebb pályákhoz vagyunk szokva. Emiatt úgy gondolom nagyon gyors verseny lesz.”

 

Mester Bálint: „A futó pálya eleje lejtos, majd 540m kb 15% emelkedéssel utána hullámos, majd 60m siratófal (több mint 20%). Bringa pálya is nehéz, nincs benne piheno. Van egy kemény emelkedo kb. 800m, majd a végén egy rövid meredek. 4 körben. Gyors és kemény pálya, végig nagyon kell koncentrálni.”

 

Szeptember 3-án Mester Bálint csapata, a X2S TEAM szervezi a terepduatlon Országos Bajnokságot.

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Foto: ITU / ETU

 

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...