2017 Hírlevél – 19. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhétrol

2017.07.23.Korábbi hírek

Tizenöt magyar a világkupa elofutamaiban

Az elit kategóriás világkupa szombati elofutamaiban hat magyar hölgyért és kilenc férfi versenyzoért szurkolhatunk, míg a junior Ek selejtezoiben nem kevesebb, mint 48 hazai fiatal próbál szerencsét. A 19. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét mai futó tömegsport-eseményén 472 résztvevo gyojtött be újabb tombolaszelvényeket, melyek a vasárnapi sorsoláson értékes ajándékokat érhetnek.

A világkupa és a junior Európa-kupa 46 országból érkezett résztvevoi ma reggel rendori felvezetéssel ismerkedhettek meg a tiszaújvárosi kerékpáros pályával, melyen holnap már élesben, a 30 tagot számláló fináléba jutásért tekerhetnek.

Három férfi és két noi elofutam

A július 22-én, szombaton a 21. ITU Triatlon Világkupa és a 12. ETU Triatlon Junior Európa-kupa keretében egyaránt három férfi és két noi elofutamot rendeznek.  Legkorábban, 12.30-kor a junior nok 1. elofutamának résztvevoi sorakoznak fel a Dísztó partján található pontonra, majd ráindítással, 15 percenként az újabb csoportok is megkezdik az 500 méter úszásból, 12 km kerékpározásból és 3,2 km futásból álló selejtezoket. A junior Ek-n közel ötven magyar versenyzo gyarapíthatja nemzetközi rutinját, köztük, a pár héttel ezelott, Kitzbühelben mix-váltó Európa-bajnoki aranyat kiérdemlo Putnóczki Dorka, Mátyus Lili, Lehmann Csongor és Soós Gergo. Rajtuk kívül a tavalyi noi elso Bukovszki Tünde, továbbá a 2016-os ifjúsági Eb-ezüstös magyar csapatot erosíto Soós Fanni és Dévay Zsombor is ott lehet a legjobbak között.

Hat magyar hölggyel

A  világkupa selejtezoit sprint távon (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás) rendezik meg. az 53 tagot számláló noi elit mezony 15.30-kor kezd el selejtezni, szintén ráindításos rendszerben. Az 1. futamban találhatjuk a címvédo amerikai Renee Tomlint, a tavalyi bronzérmes orosz Elena Danilovát, a többszörös világkupa-dobogós holland  Maaike Caelerset, illetve a mieink közül Bragmayer Zsanettet, Sárszegi Noémit és Fuchs Dórát. A 2. futam alakulását minden bizonnyal az idei Eb-bronzérmes, korábbi aquatlon világbajnok  orosz Anastasia Abrosimova, az amerikai Erin Dolan és reményeink szerint kétszeres olimpikonunk, Kovács Zsófia fogja irányítani, aki eddig kétszer volt negyedik Tiszaújvárosban.  A feltörekvo magyar tehetségek közül Sebok Klaudia és Bicsák Flóra is itt próbálja meg kiharcolni a továbbjutást.  

Kilenc magyar férfival

 A 77 versenyzot csatasorba szólító férfi elit elso rajtja pedig 16.20-kor lesz, melyet 20 percenként követ a 2. és 3. futam startja.  Az 1. futamba sorolták fináléra  esélyesek közül a 2009-es és  2016-os tiszaújvárosi világkupa gyoztesét, az orosz Dmitriy Polyansky-t, riói olimpikonunkat, vk-bronzérmesünket, Tóth Tamást, U23-as világbajnoki bronzérmesünket, Bicsák Bencét, az Európa-kupa gyoztes német Valentin Wernzet és a korábbi junior Ek-bronzérmes Király Istvánt.  A 2. futamban  a 2013-ban, Tiszaújvárosban gyoztes svájci Florin Salvisberg, a többszörös világkupa dobogós olasz Alessandro Fabian, két junior világbajnok, a brazil Manoel Messias, és az amerikai Austin Hindman, valamint a tavaly a top10-ben zárt Dévay Márk továbbjutása tonik a legbiztosabbnak, de szurkolhatunk ezért Czigány Andrásnak és Zékány-Nagy Patriknak is. A 3. elofutamban az orosz „armadia” másik meghatározó alakja, a sokszoros világverseny top 10-es Alexander Brukhankov, a  kiváló francia úszó Raoul Shaw, és a 2014-ben a magyarok közül eloször világkupát nyert Vanek Ákos vezetheti el a döntoig az oket leggyorsabban követoket, remélhetoen Tarnai Lászlót és a most debütáló Lehmann Bencét is.

Az elofutamok legjobb 30-30 idot elért versenyzoi állhatnak rajthoz  a vasárnapi, 13:00, 14:00 (juniorok), illetve  15:45, 17:10 (elit) órakor kezdodo finálékban.

Illusztris vendégek

A hétvégi  nemzetközi versenyeket, illetve a vasárnap délelotti Magyar Utánpótlás Gálát megtiszteli jelenlétével Ian Howard, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) elnökségi tagja, a Brit Triatlon Szövetség elnöke, Chris Kitchen, az Európai Triatlon Szövetség (ETU) alelnöke,  Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Szabó Zita, a Magyar Triatlon Szövetség fotitkára és Lipták Tamás, az MTSZ szakmai igazgatója.

A Sport2 éloben közvetít

A Nagyhét szervezo bizottságának sikerült megteremteni annak feltételeit, hogy a 21. ITU Triatlon Világkupa július 23-i, vasárnapi noi és férfi döntoit élo adásban követhessék a sportág barátai. A Sport2 csatornán 15.30 kor kezdodik a noi finálé, 17 órakor pedig a férfi dönto közvetítése.

Szintén televíziós hír, hogy a Tisza Média Kft. munkatársai idén is „üzemeltetik” a Triatlon TV-t. A július 15-23. közötti napi adásokat (tudósításokkal, interjúkkal) meg lehet tekinteni, illetve vissza lehet nézni a www.tiszatv.hu honlapon.

 

Közel ötszázan a második futáson

A Nagyhét pénteki második alkalommal lehetett futással hozzájutni a teljesítésért járó tombolaszelvényekhez.  A világkupa kerékpáros pályáján 2 km teljesítése várt az érdeklodokre, akik ezúttal is a Hotel Phonix melletti nagy parkolóból lódultak neki, hogy lefussák, lekocogják a kört. A célban nem kevesebb, mint  472 darab tombolaszelvény talált gazdára.

A szombati folytatásban

A Nagyhét szombati MB-Barter Napján 8 órakor kezdodik a Tiszaújvárosi Turista Triatlon (TTT40). A 10 km gyaloglásból, 7 km evezésbol és 25 km kerékpározásból  álló kombinált teljesítménytúrára 1000 forintos nevezési díjat befizeto 2-4 fos csapatokat a Tisza-parti városrészbe, a szakosztályi csónakházhoz várják, ahonnan 10 óráig lehet elrajtolni. A 7 órás szintidon belül célba érkezok emléklapot,  kitozot és persze tombolaszelvényt kapnak ajándékba.

A hagyományos lábtenisztorna 9 órakor kezdodik a Tiszaújvárosi Sportcentrumban. A 2 tagú csapatok vetélkedésének legjobbjai tárgyjutalomban részesülnek és persze ok is megkapják a szelvényeket, csakúgy, mint a szintén a Sportcentrumban, 10 órától megrendezendo, 4 tagú (14 év alatti fiú, 14 év feletti férfi és noi kategóriás) együtteseket csatasorba szólító  streetball torna résztvevoi.

10 órakor Tom Peti és barátai szórakoztatják majd a Fotéren összegyolteket, 11 órakor nyit a kézmoves ház. A 12.30-kor, illetve  15.30-kor induló elofutamok után, 18.30-tól a Baited (Bazsó Gábor-Potyka Tamás) lép fel a KreAktív-színpadon. 20 órakor egy újabb hazai szuperprodukció, a  Charlie70 tagjai  foglalják el a nagyszínpadot. A szombat hangulatos zárásáról 21.30-tól a Bourbon Street (KreAktív-színpad) gondoskodik majd.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...