Éremeso a hétvégi aquatlon Európa-bajnokságon

2017.05.30.Korábbi hírek

A pozsonyban megrendezett Aquatlon Európa Bajnokságon számos dobogós helyezést zsebeltek be magyar triatlonosaink. 
 
Az elit nok között Bragmayer Zsanett harmadikként, Sebok Klaudia tizenkettedikként ért célba. Abszolút eredményeik mellett korosztályában Zsanettnek sikerült az ezüstérmet megszereznie, Klaudia pedig a 9. helyen végzett. 
Az elit férfiak sorában Dévay Márk az elokelo harmadik helyet foglalta el a dobogón. Czigány András 9., Ruzsás Dávid 19., Zékány-Nagy Patrik 33. lett. 
Márk kettot feljebb lépve a dobogón, az aranyérmet zsebelte be korosztálya versenyén; ugyanitt Patrik a 16. helyen végzett. 
 
A junior lányoknál a következok szerint alakult a verseny: 7. Ferenczi Nikolett, 8. Laczkó Szabina…11. Rojik Dóra…13. Szegedi Sára.
Nagy örömünkre a magyar junior fiúk egy egész dobogót megtöltöttek: 1. Soós Gergo, 2. Karai Botond, 3. Arany Attila. oket követte ötödikként Kovács Balázs…12. Jankov Máté…16. Ferencz Ábel…30. Torák Levente.
 
A 16-19 éves fiúk versenyét Dévay Zsombor nyerte, ugyanebben a korosztályban a lányok között Filep Zsanna 8. lett. 
5. helyen végzett Iván Márk a 25-29 évesek kategóriájában, Bán Csaba pedig 15. lett a 45-49 éves férfiak mezonyében.
 
A pozsonyi aquatlon Európa-bajnokságot követoen vasárnap a madridi világkupán is magyaroknak szurkolhattunk. A technikás pályán az éles kanyarok és a szintkülönbség megnehezítette mindenki dolgát. Sárszegi Noémi a 36. helyen végzett, Bicsák Bence 38. lett, Lehmann Bence pedig 54. helyen ért célba élete elso világkupa futamán.
Szintén Madridban, a spanyolok Junior EB válogatóján Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor is nyert, akik idehaza is a legjobbak voltak.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...