Sprint távon Ausztráliában

2017.04.7.Korábbi hírek

Második állomásához érkezik hétvégén a világbajnoki sorozat (WTS), természetesen ezúttal is magyar indulókkal.

Ausztrália ad otthont a soron következo WTS futamnak. A gold coast-i pálya idén sprint távon van kijelölve, de ne gondoljuk, hogy ez megkönnyíti a versenyzok dolgát.

Szokás szerint óriási verseny várható a férfiaknál, miután az ötszörös világbajnok Javier Gomez egy hónappal ezelott gyozelemmel tért vissza sérülésébol, az abu-dhabi-i nyitó futamon. Akik a dolgát nagyon szeretnék megnehezíteni: a világbajnoki címvédo honfitárs, Mario Mola, a szintén honfitárs Fernando Alarza, és a dél afrikai Richard Murray, aki idén még csak egyszer hibázott – éppen Abu-Dhabiban a WTS-en -, de ezen kívül felmutathat két világkupa gyozelmet. Sorolhatnánk még a dobogóra jó eséllyel pályázók neveit, de ami várhatóan dönteni fog az az úszás és a körönként több mint tíz komoly kanyarral kijelölt kerékpáros pálya lehet. Az úszás a magyarok számára is kritikus lesz. Olimpikonjaink, Faldum Gábor és Tóth Tamás is rajthoz áll majd, egy héttel a new plymouth-i világkupa után, hasonlóan Czigány Andráshoz, aki élete elso WTS versenyén indulhat. Az elojelek mindenesetre biztatóbbak mint egy hete, hiszen most mindenki a saját felszerelésével indulhat majd, annak ellenére, hogy Új-Zélandról, Ausztrália felé a légitársaság minden csomagjukat elhagyta. A hírek szerint azóta ezek megérkeztek, így Tóth Tominak nem kell kölcsön kerékpárral és futócipovel versenyeznie, mint tette azt a múlt héten sajnálatos módon. Két olimpikonunknak az elso húsz, Andrásnak leginkább a tapasztalatszerzés lehet a célja a versenyen.

A nok versenyében rajthoz áll a sorozatot jelenleg vezeto új-zélandi Andrea Hewitt, aki nagy sprintben nyert a most is 2-es rajtszámmal induló Jodie Stimpson(brit) elott. Az akkor negyedik helyen végzo holland, Rachel Klamer most a hármas rajtszámot kapta és egy dobogóval valószínoleg ki is egyezne. Hazánkat ismét riói olimpikonunk, Kovács Zsófia képviseli majd. Idén egy hetedik és huszonkettedik helye van világkupákról, ha ennek az átlagát tudná hozni hétvégén, az jó eredménynek számítana.

A noi verseny rajtja hazai ido szerint szombat 6:00. Rajtlista

A férfi verseny rajtja hazai ido szerint szombat 8:00. Rajtlista

Kicsivel közelebb, de ugyanebben az idopontban- szombat reggeli órákban – egy Afrika-kupán is szoríthatunk magyar versenyzokért. Egyiptom egyik gyönyöro üdülovárosa, Sharm El Sheik ad otthont a sprint távú eseménynek. Tarnai László címvédoként állhat rajthoz, de nem o lesz az egyetlen magyar versenyzo. U23-as világbajnoki nyolcadik helyezett sportolónk Király István és élete elso elit kontinentális kupáján induló Soós Gergo is Laci dolgát fogja nehezíteni.

A hölgyek mezonyében is lesz egy elit debütáló, Petrov Dorottya, de o sem lesz egyedül a mezonyben, a március végi felméron biztató egyéni csúcsot futó versenyzonk Bragmayer Zsanett is ott lesz a rajtvonalnál.

Noi rajt 7:45-kor

Férfi rajt 9:00-kor

Rajtlisták

(Fotó: Hajdú Lili)

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...